❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak se provádí připojení k bodu na Mikrotiku

Návody a problémy s konfigurací.
wollkow
antispam: Ano

Jak se provádí připojení k bodu na Mikrotiku

Příspěvekod wollkow » 15 years ago

Ahoj, já poskytuju v domě internet pár sousedům a teď chci změnit poskytovatele a nový ISP mi poslál jen IP adresy (IP, branu, DNS a masku) a tak teď nevím co s tím v mikrotiku. S mikrotikem teprvé začinám, ve winboxu umím si udělat zálohu nastavení, scen, přiřádit svému PC konkretní IP staticky, hraju si s port forwarding i další věci. Na internetu jsem našel spoustu návodů ale ne na tohle. Bohatě by stačilo mě odkazat kde by to bylo popsané.

Poprvé mezi Interfaces ani nebyly rozhraní "ethernet" a "wireless" to taky nevím jak je přídat (momentalně jsou tam od stávajicícho ISP). Dokazal jsem mikrotik i oživit seriovým kabelem přes hyperterminal, když jednou odmital bootovat a tohle ne.

Budu moc vděčný každou rádu.
0 x

Bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bohus » 15 years ago

sory ale nemuzu si to odpustit :D
0 x

Bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bohus » 15 years ago

/ip address - sem zadas IP
/ip route - sem zadas branu
/ip dns -sem zadas DNS
/ip firewall nat - sem zadas maskaradu

je to velmi intuitivni kdyz clovek zna zaklady IP a aspon vi co po tom ma chtit. Zbytek je v manualu nebo se to pres hledani lze docist i zde.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 15 years ago

wollkow píše:Na internetu jsem našel spoustu návodů ale ne na tohle. Bohatě by stačilo mě odkazat kde by to bylo popsané.

http://www.mikrotik.com/documentation.html
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

wollkow

Příspěvekod wollkow » 15 years ago

Děkuji vám všem, příkazy určitě si to poznámenam a odkaz dám jako zástupce do složky s Mikrotikem.
Přišel jsem na to samotné přípojení k APčku, tím, že jsem dál ve scenu "Connect" a APčko se změnilo aniž by mikrotik dal něco vědět, nenapádlo mě hned podivát se do wireless ke komu jsem napojen (napadlo mě to až tehdy, až jsem si uvědomil vypadlého internetu).

Ale šel jsem brzo spát, tak to dnes dodělam (asi použiju ty příkazy) a dám vědět...
0 x

lukasdj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lukasdj » 15 years ago

wollkow píše:Děkuji vám všem, příkazy určitě si to poznámenam a odkaz dám jako zástupce do složky s Mikrotikem.
Přišel jsem na to samotné přípojení k APčku, tím, že jsem dál ve scenu "Connect" a APčko se změnilo aniž by mikrotik dal něco vědět, nenapádlo mě hned podivát se do wireless ke komu jsem napojen (napadlo mě to až tehdy, až jsem si uvědomil vypadlého internetu).

Ale šel jsem brzo spát, tak to dnes dodělam (asi použiju ty příkazy) a dám vědět...

Caves,jestli chces,udelam ti pristup ke svemu MK a tam vse najdes,popripade ti s tim muzu pomoct....
0 x