Zdravim,
mam problem s ptp spojem
je na vzdalenost na 5km prima vyditelnos.
jsou proti sobe RB433
2xprowax 24dbi
zkousel jsme karty UB5, R52, a R52n
se signalem se dostanu max -84 ccq mas 70
uz pomalu nevim co dal. Mate nekdo nejakej napad ?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
problem s ptp spojem
já bych viděl problém v malých anténách, jelikož ten signál odpovídá spoji v normě s anténama 24
mám spoj 4,3 Km s antenama 29 v norme se signalem -70 tedy v tve pripade 5km udelas signal -76 a budes vysmátej
mimochodem při -84 s tou r52n dáš 36Mb teoretických, nenapsal si kolik by ten spoj měl dávat, to ccq bych viděl v nějakém rušení, zkus tam tedy fixnout třeba 6Mb jestli bude ccq klem třeba 95%
mám spoj 4,3 Km s antenama 29 v norme se signalem -70 tedy v tve pripade 5km udelas signal -76 a budes vysmátej
mimochodem při -84 s tou r52n dáš 36Mb teoretických, nenapsal si kolik by ten spoj měl dávat, to ccq bych viděl v nějakém rušení, zkus tam tedy fixnout třeba 6Mb jestli bude ccq klem třeba 95%
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
okoun píše:já bych viděl problém v malých anténách, jelikož ten signál odpovídá spoji v normě s anténama 24
Nesmysl, ten spoj musi mit pri nastavene karte na vykon 7 dBm na protejsi strane prijimanou uroven signalu okolo -69 dBm.
0 x
tak to si myslím, že je torochu unreal. to by mohlo být tak někde na louce a úplně bez působení vnějších vlivů...
víš ono také hodně záleží na počasí máš dobu kdy ti to dá -75 a kdy -85. na 5km je počasí opravdu znát a to nemusí pršet ani sněžit
víš ono také hodně záleží na počasí máš dobu kdy ti to dá -75 a kdy -85. na 5km je počasí opravdu znát a to nemusí pršet ani sněžit
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
okoun píše:víš ono také hodně záleží na počasí máš dobu kdy ti to dá -75 a kdy -85. na 5km je počasí opravdu znát a to nemusí pršet ani sněžit
vis, ja uz do toho par let delam

Nejdelsi spoj v 5G mam 15km, signal mam u vsech spoju graficky monitorovanej a ver mi, obcas tu dost snezi i prsi.
Zmeny signalu pokud hodne snezi zaznamenavam v jednotkach dB. Tj. napr. v rozmezi -73 az -76 dBm.
0 x
no jo možná jsem to rochu přehnal. ja sem ale nepsal ze zalezi jestli prsi nebo snezi, já mám také zapnuté grafy
prostě to na něčem záleží nevím na čem (moc do fyziky nevidím) ale ty hodnoty se někdy fakt dost mění. konec konců mám někdy lepší signál při dešti než když je vedrol. a upozorňuji že ten spoj mám v přírodě, tedy bez vlivu jiných spojů

prostě to na něčem záleží nevím na čem (moc do fyziky nevidím) ale ty hodnoty se někdy fakt dost mění. konec konců mám někdy lepší signál při dešti než když je vedrol. a upozorňuji že ten spoj mám v přírodě, tedy bez vlivu jiných spojů
0 x