❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

konfigurace R52N

Návody a problémy s konfigurací.
fiki

konfigurace R52N

Příspěvekod fiki » 15 years ago

Dobry den,
nedari se mi nastavit spoj 2x RB600A a R52N.
Zkousel jsem hledat na google ale zadne konkretni nastaveni tech karet jsem nenasel.
Nevim jaky mod nastavit a dalsi veci nutne k rozjeti toho spoje.
Muzete mi nekdo poradit co a jak nastavit
Dekuji
Fiki
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 15 years ago

fiki píše:Dobry den,
nedari se mi nastavit spoj 2x RB600A a R52N.
Zkousel jsem hledat na google ale zadne konkretni nastaveni tech karet jsem nenasel.
Nevim jaky mod nastavit a dalsi veci nutne k rozjeti toho spoje.
Muzete mi nekdo poradit co a jak nastavit
Dekuji
Fiki

muzu ti poradit jen to ze kdyz zaloziz dve vlakna na stejny tema tak ze se v tom tady nikdo po tobe nevyzna a tobe to stejne problem nevyresi. takze si jedno prolinkuj do druhyho a pokracuj jen v jednom pokud neco kloudneho zjistis.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

honzam

Příspěvekod honzam » 15 years ago

Moc toho nepíšeš tak ti poradím základ. Na jedné straně nastav AP Bridge a na druhé station. Pokud potřebuješ bridge tak použij station pseudobridge nebo se da pouzit WDS. Samozřejmě musíš na obou stranách nastavit stejný Band. 2,4Ghz nebo 5Ghz. Až se ti to spojí tak to uvidíš ve wireless registration table. Poté nastav šifrování atd...
Jsou to úplné základy které se dočteš všude. Nemusíš hledat spojení RB600 a R52N protože nastavení je na všech platformách a všech kartách stejné. Viz
http://www.mikrotik.com/testdocs/ros/3. ... reless.php
Honza
0 x

DRAKK

Příspěvekod DRAKK » 15 years ago

Pro zacatek muzes pouzit tohole: http://wiki.mikrotik.com/wiki/802.11n_Setup_Guide
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******

fiki

Příspěvekod fiki » 15 years ago

No tak uz jsem to na stole rozbehal testovne v wds modu. neni mi ale dost jasny vyznam tech dvou anten.
Nikde se nenastavuje podobna vec jako u nstream dual , ted co je rx a tx . Ja to tedy vlastne funguje.
Nasel jsem nej v TH moznost konfigurace chain0 chain1 nechapu ale vyznam toho nastaveni.
Je to tak ze to pojede treba jen na jednu antenu ?

Dekuji za vysvetleni.
0 x

Stanislav Hrncir

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 15 years ago

11n a WDS v kombinaci s routeros !ne! eoip, mpls, prinejhorsim pseudobridge ale ne wds
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dantasik » 15 years ago

Dneska jsem vyrobil cca ten stejny spoj.

Ale, i pres to ze dam 5GHz-N-only tak se me tam furt cpe do toho Acko, ve chvili kdy to padne do Acka tak je CCQ uplne 20-30%. Pokud se me tam dostane MCS275Mbit tak je CCQ 90-100%. Ale jak pustim data tak to zacne padat dolu.

Zarusenim to neni 100% zkouseny i kanaly mimo rozsah 5825, vzdalenost je 300m proti sobe sviti 24dBi duplEX jirousove za kazdym je 5m kabelu pak az do karet.

Lze vynutit N only tim ze odskrtam vsecky Ackovy rychlosti?

Spoj je bridged pomoci VPLS. Pokud tam tecou data do 30Mbit jevi se to OK....ale CCQ pri tomto toku pada nekam k 50%. Ale pingy furt OK
0 x
Daniel Tasáry