❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
CCQ a stabilita wifi
CCQ a stabilita wifi
tak už jsem zkoušel všechno možné, prolezl jsem fŕum křížem krážem, ale nic se mi nepodařilo aplikovat. Na adrese 93.99.44.36 demo/demo mám mikrotika s dvěma wifinama, na jedné je přívod do netu (5GHz) na druhé je sektorovka s klientama (2,4 GHz). Stává se mi velmi často, že se klienti nedostávají na net. CCQ mi hodně kolísá a skáče, už opravdu nevím, čím to je. Můžete se někdo mrknout a pokusit se najít chybu? Měnil jsem kanály, nastavoval různé parametry a nic. Díky za rady a instrukce, jak to opravit
0 x
no nediv se, každej druhej má doma lokální wifinu pro notebooka či mobilní telefon takže 2.4GHz je opravdu už totálně nepoužitelnej. Pak bych se tě zeptal jestli jsi kontroloval ten sektor. Dneska všechno parádně taje takže vlhkost udělá svoje.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Ano, vlhokost jsem kontroloval, mám tam vulkanizační pásku, tu jsem oddělal a nic, bylo sucho. Vím, že 2,4 je na nic, ale bohužel momentálně nemám finanční prostředky na předělání 10 klientů i s bodem. Ještě minulý týden s tím nebyl naprosto žádný problém!
0 x
ono taky přecijen vysíláš v B/G takže nemůžeš čekat takovou stabilitu jako kdyby jsi byl v čistem B. Zkoušel jsi měnit kartu? pigtail? Máš tam dost okolních sítí tak bych to viděl na rušení. Signály jsou OK
0 x
kartu i pigtail jsem taky vyměnil, takže říkáš, používat normu B? to znamená nastavit ji u zákazníků, aby to bylo efektivní, nepletu se?
0 x
stačí APčklo přepnout na B
0 x
akorat pak klesnes s prupustnosti. S tim se musi pocitat...
0 x
v jeho případě stoupne
0 x
-
fabinek1 >>> to demo by som na tvojom mieste vypol , ak nechces aby ti tam nejaky dobrak zapol scan feq usage na par hodin, to ta klienti nepochvalia , alebo skus doladit demo ucet 

0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Tyjo z bohatý zkušenosti do éteru jenom b. B/G jen u kientských domácích wifi. Zkoušel jsem to ze zajímavosti v mnoha případech a třeba den to šlo a pak to bylo v kopru. Jinak u nás se projevil zajímavej trend, po vlně hromadných upgradů do 5 GHz se pásmo 2.4 GHz docela zase uvolnilo. Je sice fakt, že domácích routerů slyším na ne zrovna dobrý kótě asi 100, ale signály jsou na hranici šumu a vcelku to tam chodí.
0 x
taky to tak vidím. Asi postupem času začneme páteře takhat na Bčku 

0 x
no hele, mám ptp spoj na vesnici v 2.4GHz a udělal jsem jednu věc. Ono totiž se sice vejsou v pásmu 3 kanály vedle sebe, ovšem neni to nic moc, tak jsem vzal ptp spoj co je mezi nima, přepnul na jenom 802.11g a šířku kanálu na 10MHz bez nstreme jeliko mám na druhý straně RB133. No co myslíte. Tim že se zúží kanál, se získá citlivost karty a ještě k tomu se spoj zrychlý díky jiný modulaci a to nad hranici 802.11b. Od tý doby nerušim sám sebe. Pokud je síť na RBčkách, stálo by za to popřepínat klienty na 10MHz kanál, má to totiž něco do sebe. Ten spoj je teď super stabilní.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
To je zajímavej nápad, musím to vyzkoušet. Chtěl jsem taky zkusit klasickej dual Nstreme na 2.4 GHz, jen jako pokus, ale nevím, jestli to MK umožňuje nastavit, teď tu žádnej pokusnej RB nemám, abych to zkusil.
0 x
david liska: ano nstreme dual ide aj na 2,4 kedysi som to zo zaujimavosti skusal mal som 4x tplink karty na B som dostal cca 8mbit fd bez dalsieho ladenia
0 x