❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Centrální NAT

Návody a problémy s konfigurací.
ethnai
antispam: Ano

Centrální NAT

Příspěvekod ethnai » 15 years ago

Zdravím,
Chtěl jsem se zeptat jak by bylo možné udělat na Gateway centrální NAT? Pokud to jde v tom případě jaký by byl postup pro konfiguraci MikroTiků, které jsou na gateway připojené? Prosím moc mě za takový dotaz nelinčujte. Děkuji všem za pomoc.
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 15 years ago

ethnai píše:Zdravím,
Chtěl jsem se zeptat jak by bylo možné udělat na Gateway centrální NAT? Pokud to jde v tom případě jaký by byl postup pro konfiguraci MikroTiků, které jsou na gateway připojené? Prosím moc mě za takový dotaz nelinčujte. Děkuji všem za pomoc.

Mozna by to chtelo vice upresnit. Ja rikam CENTRALNI NAT pocitaci ktery ma prvni verejnou IP v nasi siti, pred nim a siti naseho poskytovatele jsou jen dva spoje na alcomach. Na tom nasem CENTRALNIm NATu je maskarada a cela sit jede pres tento stroj do netu. Za timto strojem je pak (smerem do nasi site) CENTRALNI SHAPER a pak uz jede proste jen paterni sit a APcka. Jak CENTRALNI NAT tak CENTRALNI SHAPER maji kazdy po dvou rozhranich, tedy vzdy vstup a vystup.

Mimochodem postup na nastaveni maskarady, tedy NATu je tady nekolikrat zminen ...
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...