❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

zase O2 DSL, modem v bridge modu + MK

Návody a problémy s konfigurací.
jjb

zase O2 DSL, modem v bridge modu + MK

Příspěvekod jjb » 15 years ago

Ahoj, tak uz jsem bezradnej (to taky vzdycky pisu ze jo:))

Mam mikrotika RG450G + modem v bridge modu. Uz jsem tam dal i verzi 4.5

Vsechno zprovoznim pppope spojeni, mskaradu (vse ok). Firewall tam ani neni zatim, a kdyz chci provest dstnat nekam za mikrotik na jeho rozhrani tak ani tuk. Jedine na neho sameho, pritom z neho se na ty adresu dopinguju.

Je tady snad u tohoto zapojeni neco jinak? Ve firewalu kdyz si si komplet ten NAT oLOGuju tak ho vidim jak by se mel forwardovat atd. a pravidla povolim, ale proste to nejde.

Nemate radu?
Zatim sem nevkladam zadne nastaveni, protoze fakt verim, ze je to nejaka blbost. Koukam pri tom na jiny mikrotiky, kde uz jsem vse zprovoznil (pouze ten rozdil s pppoe inrefacem.

Diky moc
0 x

ok2slc

Příspěvekod ok2slc » 15 years ago

Zkus to prosím nějak lépe popsat ? Nefunguje NAT (maškaráda) LAN to WAN nebo přesměrování portů z WAN do LAN ?
V případě maškarády máš nastaven out-interface přímo na fyzický ethernet nebo na pppoe-interface ?
0 x

jjb

Nefunguje pouze dstnat tzn. z WAN(ppoe-out) do LANu. Maskarada je nastavena: out-interface=pppoe-out. Internet z lanu funguje, spustil jsem i hotspot a ok (ten je ted radeji disabled).

Predpokladam ze ta maskarada je dobre, kdyz to funguje, a ze pravidlo pro NAT taky (input interface je take pppoe-out)
0 x

ok2slc

Jo, to by melo fungovat, nechcete poslat export konfigurace ?
0 x

jjb

Jestli by te to neobtezovalo, dam ti pristup, muzes nato primo mrknout. Pak sem muzeme hodit reseni, kdyz na neco prijdes.
0 x

ok2slc

OK, tak bud sem nebo do PM.
0 x

jjb

Tak v zasade byl problem, ze zarizeni na lokalnich sitich nemela spravne nastavenou branu .. (teda ani mit nemohlo, protoze nektera zarizeni toto nastaveni primo neumoznuji.
0 x