Zdravim mam takovy problem,
mam MK1 kde je vse v br. je zde jeden uplink v modu client-pseudobr a ostatni AP ... na druhem MK2 je taky vse v BR a jedno AP.
Zapojeni:
MK1 napajeny prez poe
MK2 taky prez poe...
Kdyz jsem se snazil propojit MK nahore ethernetem tak MK1 restartoval ETH porty.
POE porty jsem pouzil jen jako napajeni MK
MK2: 433, v3.25
MK1: 433, v3.10
V cem muze byt zakopany pes? diky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
propojeni MK MK pada ethernet
Dobre udelane kabely, uz jsem se stim setkal, stci jen trosku spatne udelane a dela to naproste kraviny, jinak bych zkusil dat novejsi fw.
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
tu 3.10 prehraj novejsi verzi, mam za to ze nekde kolem 3.20 byly opravene ovladace ethernetu pro rb 4xx
0 x
Bývalý ISP...
matys2: 3.10 je velmi stabilní, v tom asi problém nehledej. Co se týče verzí, spíš bych se zaměřil na tu 3.25. Jak se psalo výše, může to být kabel, slabé napájení po PoE apod. Ještě mě zajímalo jak se pozná že rbčko restartuje porty? ;)
0 x
Leeonek píše:matys2: 3.10 je velmi stabilní, v tom asi problém nehledej. Co se týče verzí, spíš bych se zaměřil na tu 3.25. Jak se psalo výše, může to být kabel, slabé napájení po PoE apod. Ještě mě zajímalo jak se pozná že rbčko restartuje porty?
vizuelne to poznas tak ze ti na vsech eth portech zhasne najednou link a zase se rozsviti ale RB se nerestartuje... Kabelem to nebude zkousel jsem je delat 2x a testoval jsem je testerem... zkusim ty verze.
diky za rady
0 x
jak jsem psal resi to verze pres 3.22 asi 3.27 100% funguje a toto jsem videl nejen na 433 ale i na 411 a delalo to presne co popisujes, tak si to povys na 3.27 a bude klid.
0 x
Umě na RB 333 zas při kopírování mezi ETH vytuhly porty,od verze 3.37 a výš je to ok,měnily tam nějaké drivery,od té doby klid.
0 x
Po nasazeni nove RB411AH pozoruji tento problem:
Je to propojeny pres PoE s RB450G. Verze 5.6. Obcas se stane ze se to slinkuje jen na 10 mbps, coz je blby...
Je to propojeny pres PoE s RB450G. Verze 5.6. Obcas se stane ze se to slinkuje jen na 10 mbps, coz je blby...
0 x
zkontroluj kabeláž, poe, konektory, jinde bych problém nehledal
0 x
Pintero píše:Po nasazeni nove RB411AH pozoruji tento problem:
Tohle se mi stalo cca pred mesicem. Bylo to na RB711, ktera jela cca 3/4 roku ok. Nepomohla vymena kabelu, poecka, zdroje ani pc. Dokonce jsem to prehral netinstallem. Tak jsem to poslal na reklamacku a cekam.
0 x
co tam mas za poe ?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
pepulis píše:Pintero píše:Po nasazeni nove RB411AH pozoruji tento problem:
Tohle se mi stalo cca pred mesicem. Bylo to na RB711, ktera jela cca 3/4 roku ok. Nepomohla vymena kabelu, poecka, zdroje ani pc. Dokonce jsem to prehral netinstallem. Tak jsem to poslal na reklamacku a cekam.
uz sem se s tim setkal ve 2 pripadech - reklamace samozrejme neuznana - poskozeno prepetim....
0 x
Jan Ptáček
net.work píše:uz sem se s tim setkal ve 2 pripadech - reklamace samozrejme neuznana - poskozeno prepetim....
No tak tohle odmitam. Je to uplne nova deska, novej venkovni FTP kabel.
PoE je na houby - pouzity to co se prodava s SXTckem (vymenim). Napajeni spolecny - AD55B.
0 x
Pintero píše:Po nasazeni nove RB411AH pozoruji tento problem:
taky sem to zazil, kabel na 30M TVP,v prostred spojka a zachcalo do ni brutalne...zpocatku to reset nahodil zpet z 10 na 100M, ale pak se to uplne odmlcelo,prezili to jak 411tka tak dole RB750tka, dali se novy konektory a spojka, poradne se zaizolovala a od te doby je klit.
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))