❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Dude 3.4 + Windows 7 RC

Návody a problémy s konfigurací.
Peter

Dude 3.4 + Windows 7 RC

Příspěvekod Peter » 16 years ago

Ahojda,
můžete mi někdo poradit proč nefunguje z Dude 3.4 služba ping kamkoliv po síti v OS Windows 7 RC ??
3.4ku jsem použival bez problému na WIN XP, po preinstalaci na WIN 7 funguji vsechny detekce ale ping ne :(

Na PC mi běží NOD Smart Security 4, když v něm vypnu firewall, tak také nic...
Když přidám manuálně pravidlo do WIN 7 firewall, tak taky nic ani při vypnutí win fireawallu

Přitom ping z příkazové řádky funguje kamkoli, z DUDE ne.

Díky za radu.

Peter.
0 x

petr

Příspěvekod petr » 16 years ago

Peter píše:Ahojda,
můžete mi někdo poradit proč nefunguje z Dude 3.4 služba ping kamkoliv po síti v OS Windows 7 RC ??
3.4ku jsem použival bez problému na WIN XP, po preinstalaci na WIN 7 funguji vsechny detekce ale ping ne :(

Na PC mi běží NOD Smart Security 4, když v něm vypnu firewall, tak také nic...
Když přidám manuálně pravidlo do WIN 7 firewall, tak taky nic ani při vypnutí win fireawallu

Přitom ping z příkazové řádky funguje kamkoli, z DUDE ne.

Díky za radu.

Peter.

Tady je každá rada dobrá :shock: Nejlepší a nejlevnější řešení je Dude server na Linuxu. Stačí staré, na Windows už dávno nepoužitelné železo - tedy pokud neinstalujete grafické prostředí (to vůbec není potřeba). Běží naprosto spolehlivě, včetně všech funkcí :D
0 x
Petr Kraus
Přimda
kraus@primda.cz

vsetec

Příspěvekod vsetec » 16 years ago

maly dotaz, jak se da naistalovat Dude bez grafikiskeho rozrhrani? na oficialnich strankach Dude vyzaduje potvrzeni dalsich kroku. nemam rad graficke rozhrani. Nejsu expert na Debian, ale tohle se mi zatim nedari. Potrebuji trochu nasmerovat
Dik Jarda
0 x

reset

Příspěvekod reset » 16 years ago

heh, widleMan, promin, nic ve zlem.

Uvazuj, na co by jsi potreboval na serveru graficke prostredi ? Jedine tak na vetsi spotrebu eletriky.
Od jedne doby, co vymysleli prikazovy radek ovladani serveru mnohem snazsi :wink:

Osobne provozuju Dude na serveru s Mikrotikem.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Peter

Příspěvekod Peter » 16 years ago

Ahoj,
já dude provozuju jen kvůli graf. prostředí. Alerty mě tam nezajímají, to mi řeší jiný soft.

Mám monitor v garáži a když dorazím dom, zvednou se mi vrata, tak se rozsvítí display a já vidím jak na tom jsem :)
Myslím, že můj celý problém je v WIN7 RC, za nedlouho budou na světě WIN 7 CZ, tak to přeinstalím a věřím, že to bude ok.

Pěkný den, Petr
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 16 years ago

???

dyt win 7RTMF v CZ sou uz nejaky ten tyden na svete....... sam uz je asi 14dni pouzivam a legalne pres MSDN licenci............
0 x
Jan Ptáček

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

no hlavně český z anglických uděláš přez jejich aktualizaci. Nechápu jak může česká lokalizace umožnit bezproblémovou funkci dude.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 16 years ago

hapi píše:no hlavně český z anglických uděláš přez jejich aktualizaci. Nechápu jak může česká lokalizace umožnit bezproblémovou funkci dude.

udelas, ale jen v ultimate verzi!
0 x
Jan Ptáček