zdravim..
potreboval by som do jedneho pravidla v NAT pouzit verejnu IP adresu, kt. mam ale dynamicku.. je mozne ju tam nejak tahat? aby sa po zmeneni mojej verejne ip aktualizoval aj zaznam v NAT s novou ip??
1 chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.2.77 to-ports=3074
protocol=udp dst-address="verejneIP" dst-port=3074
ako na to ??
dik
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
premenna v nat
premenna v nat
0 x
Dela se to pomoci maskarady. Pak ti to natuje automaticky na tu verejnou IP kterou ma aktualne pridelenou. Takze ji nemusis znat a tim padem ani vepisovat do NATu.
0 x
až an to, že on chce dst-nat a ne src-nat. Tam to hádám nepude. Ale myslim si že by šel napsat script kterej by vytahnul IPčko na iface a podle něj ho přepsal v pravidlu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Uz jsem to pochopil z ukazky. Mam pocit ze chce jen jeden port presmerovat na nejakou ip na LANu takze v podstate by melo stacit port ktery dojde na WAN presmeruj na IP v LANu. Nemusel by k tomu znat IP WANu.?! Nebo se mylim?? 

0 x
taky jsem o tom přemejšlel, teoreticky mu bude stačit nastavit vstupní iface místo ip
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
nemylis sa... ale ta aplikacia ktora bezi cez ten port jednoducho vyzaduje mat zadefinovanu ip..... cize ja ju tam potrebujem mat, takze v mojom pripade tam byt musi...
a s tym skriptom mi je to jasne ze by to slo ale ako??? pripadne neda sa pouzit priamo v nate miesto tej ip premenna??
dik
a s tym skriptom mi je to jasne ze by to slo ale ako??? pripadne neda sa pouzit priamo v nate miesto tej ip premenna??
dik
0 x