❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RouterOS na 5G - prenosove rychlosti - problemy

Návody a problémy s konfigurací.
waclaw66

RouterOS na 5G - prenosove rychlosti - problemy

Příspěvekod waclaw66 » 16 years ago

Zdravim.
Chtel bych poprosit o radu s nasledujicim problemem. Zprovoznil jsem nove 5G sit na RB600 s kartou CM10 a mam problemy s prenosovou rychlosti mezi klienty (AirCA8-PRO). Kdyz klienti stahuji nebo uploaduji na server tak je rychlost krasna, cca 2-3MB/s. Pokud stahuje jeden od druheho, tak uz jen cca 300-400kB/s a vubec nevidim tento prenos mezi nimi v RouterOS 3.10, v Interface list se u wlan1 nezobrazuje zadna rychlost. Dalsi problem je, ze pokud jeden klient stahuje od me (jsem pripojen ethernetem k RB), tak mu to jede plnou rychlosti, a kdyz ja soucasne stahuju od druheho klienta, tak prenos jede jen v radu desitek kB/s.

Diky za kazdou radu.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 16 years ago

tak to je jasny ze kdyz sosaji mezi sebou na wirelessce tak je to mensi... to je jakoby obrazne na te karte FD prenos. Karta musi pracovat 2x tolik nez kdyz je to do ethernetu...
0 x

waclaw66

Příspěvekod waclaw66 » 16 years ago

basty píše:tak to je jasny ze kdyz sosaji mezi sebou na wirelessce tak je to mensi... to je jakoby obrazne na te karte FD prenos. Karta musi pracovat 2x tolik nez kdyz je to do ethernetu...

Tohle bych chapal, ale neni mi jasny, proc takhle nejede i prenos PC1<--ETH a ETH<--PC2, proc se ten druhy prenos skoro uplne zastavi.
0 x