❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Co na igw

Návody a problémy s konfigurací.
zdenekr

Co na igw

Příspěvekod zdenekr » 16 years ago

Ahoj řeším ted takovej problem co na IGW jako hlavní branu do netu , měl jsem branu do netu Debian Lunux ale ten mi spadnul disk už jse mi nechce to instalovat znova ,byly tm www stranky dns a email , beželo to na pc IBM X200 a ted mám IBM x330 rack mount xeon 3066 Ghz pomeží na tom microtik ?? ma to SCSI disky umí je ROS ? díky za info ted je tam zatím RB433. díky moc zdenek
0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 16 years ago

Nech tam zase debian. Taky nepises kolik mas lidi. Na nat a par stovek lidi ti staci gigova plecka.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

baví mě když někdo zkoumá jaký kompl by si dal na bránu, případně že tam byl nějaký xeon na 3Ghz a pak z něho vypadně že teď je tam RB433 a stíhá to taky :))))
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

Proc by to neslo od toho je virtualizace na novych CPU, nevim teda jak presne to funguje ale melo by to byt k tomuto ucelu. Nebo win XP treba a virtual machine a v nem mikrotik ale to je trochu hardcore reseni :)
0 x

goblajz
antispam: Ano

Příspěvekod goblajz » 16 years ago

Hardcore nehardcore mně to normálně funguje! Mám ve Win virtuální pc s Mikrotikem a šlape to jako víno. Je to 3GHz Pentium 4, 1GB paměť, běží na tom WEB server, FTP server a MK s firewallem, mangle, SQ+QT (max 6% CPU). :)
0 x

zdenekr

Příspěvekod zdenekr » 16 years ago

Leeonek píše:baví mě když někdo zkoumá jaký kompl by si dal na bránu, případně že tam byl nějaký xeon na 3Ghz a pak z něho vypadně že teď je tam RB433 a stíhá to taky :))))

No ten RB tam byl jako nahrada ,ted už je tam ten IBM 335 , dělá nat a snat verejnech ip QOS DNS a MAil a www a stíhá v pohode zde sou informace o tom serveru http://www.jirikovczf.org/phpsysinfo/in ... dynamic,to RB nedelalo vubec nic jen routovalo internet ,a cpu jse blížilo ke 100% dva dny to tam bylo ež jsem ten server dal do kupy...díky za reakce zdenek
0 x

RAket

Příspěvekod RAket » 16 years ago

goblajz píše:Hardcore nehardcore mně to normálně funguje! Mám ve Win virtuální pc s Mikrotikem a šlape to jako víno. Je to 3GHz Pentium 4, 1GB paměť, běží na tom WEB server, FTP server a MK s firewallem, mangle, SQ+QT (max 6% CPU). :)

tak to ti, pres ten stroj asi taky nejede 80Mb/s :o) ..pri male zatezi je to ok, ale jinak vubec nema smysl mit web, RoS a kdo vi co jeste na jednom stroji
0 x

goblajz
antispam: Ano

Příspěvekod goblajz » 16 years ago

RAket píše:
goblajz píše:Hardcore nehardcore mně to normálně funguje! Mám ve Win virtuální pc s Mikrotikem a šlape to jako víno. Je to 3GHz Pentium 4, 1GB paměť, běží na tom WEB server, FTP server a MK s firewallem, mangle, SQ+QT (max 6% CPU). :)

tak to ti, pres ten stroj asi taky nejede 80Mb/s :o) ..pri male zatezi je to ok, ale jinak vubec nema smysl mit web, RoS a kdo vi co jeste na jednom stroji

Jo jede přes to jen 10Mb/s, ale funguje to dobře a pro mé využití (free net ve vsi) je to super.
0 x

golismen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod golismen » 16 years ago

Mno tak tomu se říká asi úlet ne ? Mikrotik stabilní systém rozjet na virtualech a ještě na widlích , to se používá k testování a né k ostrému provozu . Jestli virtualizaci tak pořádně Vmware ESX i 3.5 a tam rozjet nezávislé systémy , jako je web server a mikrotik atd... , to je pořádná virtualizace !!! Právě se na to chystám !! Je pravda, že k tomu už člověk něco potřebuje znát a další věc je kompaktibilní hardware pro ESX !
0 x
Mysl je tvým osudem !!