❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nefunkcni presmerovani portu

Návody a problémy s konfigurací.
polo

Nefunkcni presmerovani portu

Příspěvekod polo » 16 years ago

Ahoj,
mam takovy zaludny problem... nedavno mi prestalo fungovat presmerovani portu co mam na staveno na mikrotiku. Prosel jsem nastaveni jak na PC tak na routeru a neprisel jsem na nic ... uz jsem z toho na prasky:(( Muzete mi nekdo zkontrolovat to nastaveni? V privatni siti na adrese 192.168.0.2 mi bezi web server(port 80). Externi adresa je 85.132.201.11. Kdyz se na ni podivate ve web prohlizeci mel by se vam ukazat muj web ale nenecte se. Prihlasovaci jmeno na mikrotik je demo. Diky za jakoukoliv pomoc.
0 x

Olda123

Příspěvekod Olda123 » 16 years ago

nemas tam in . interface . btw mas v interface bridge , ovsem tento router umi nativni switch , tzn pouzijes jeden port na ktery hodis IP (treba eth5) a na ostatni u kterych chces aby byly v bridge das v nastaveni master port eth5 , sice ti to nebude pocitat pakety ,ale v siti ti to pojede o chlup rychlej
0 x

polo

In interface mam ether5-wan takze to by melo byt v pohode. Do tedka to s tim fungovalo. Ten bridge tam mam vytvoreny porty 1-4 jsou v bridge. Port 5 je WAN.
0 x

Olda123

Příspěvekod Olda123 » 16 years ago

no ja tam teda ten in. interface nevidim . je tam sede policko . mozna to v demu neni nevim .
-bridge vyuziva vykon procesoru , je to softwarove premosteni interfacu , kdyz to das do toho switche (jeden port bude master tam nebude oznacene nic a ty osatatni budou ten jeden mit nastaveny jako master ) to je hardwarove propojeny interfacu . ten switch ma nevyhodu ze nevidis lokalni prenosy (do internetu samozrejmne jo ) ,ale ty jdou zase rychlej a temner vubec nezatezuji procesor protoze se do neho proste ty pakety nedostanou . ja to pouziva a nemuzu si to vynachvalit . ale mluvit ti do toho nebudu , kdyz to nastavis jako switch tak ip adresu budes davat jen na to jedno fyzicke rozhrani .

EDIT : jeste doplnim ze ten in interface musis umistit v tom konkretnim nat pravidle . nevim kde je mas ,ale tam kde by si je mnel mit je nemas

EDIT2 : jeste v tom demu mas povoleny reboot tak si to zrus
0 x

polo

No ted jsem se tam pripojoval jako uzivatel demo a ve FW jde videt konkretne u toho pravidla WEB ze vstupni interface je ether5-wan. U NAT nemam ani vstup ani vystup(to asi znamena jakykoliv) do ted to s tim fungovalo. Nejsem na Mikrotik odbornik a bez pomoci chybu nenajdu:( Divne je ze kdyz zadam nejakou stranku ve web prohlizeci tak to ma dlouhou odezvu ... napise ze vyhledava server a az pak se to nacte. Ale ping jede v pohode.
Divne je ze kdyz skenuju porty nejakym online scannerem tak mi ukaze ze jsou zavrene:( Ale pritom na mem PC s privat sdresou sluzba bezi a na FW to povoleno je:(
0 x