❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Sekání MK

Návody a problémy s konfigurací.
Čmelda
Kontaktovat uživatele:

Sekání MK

Příspěvekod Čmelda » 16 years ago

Zdravím.
asi před týdnem sem si do svého PC (PII 400MHz) a v něm MK 2.9.50 zaktivnil 5GHz kartu. Do této doby byla karta v interface zakázaná. Do této doby běžel MK 3 měsíce v kuse bez problému. Jakmile jsem zapojil 5GHz na všesměr a připojil 3 klienty, tak se mi co 2 dny kousne kompl, není dostupný z winboxu ani když tam příjdu a zapnu monitor, tak je černej nic nezobrazuje a pípá, po restartu ok a zase za dva dny to samé. S hardwarem sem nic nedělal, nijak jinak sem na to nešahal. Co myslíte že to způsobuje?
0 x
.... 1 Hz, taky frekvence, ne? ....

colombo

Příspěvekod colombo » 16 years ago

Sekání podle mne způsobuje konflikt přerušení.
Dokud jsi měl kartu vypnutou, tak ke konfliktu nedošlo.
Až jsi kartu zapnul, tak se ti bijí dvě zařízení o jedno přerušení.
Měl jsem něco podobnýho, akorát že ten zásek počítač přišel většinou do dvou minut po zapnutí.
0 x

Čmelda
Kontaktovat uživatele:

nj a co se tím dá dělat?
Dneska už sem ho musel restartovat 3x. Hrůza!!
Prosím pomóóóóóc
0 x

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 16 years ago

Dat do jineho PCI slotu. Pripadne v biosu zakazat integrovane komponenty, a tim uvolnit nektera preruseni. Nemuze byt take problem, ze nektere redukce ci karty potrebuji PCI verze 2.2 nebo 2.3 a starsi desky to neumi?
0 x

Čmelda
Kontaktovat uživatele:

je pravda že to je starší deska. Teď se to zas kouslo, tak sem přeházel karty ve slotech a v biosu nastavil ruční konfiguraci.
Asi vyměním základovku za nějakou novější.
0 x

colombo

Příspěvekod colombo » 16 years ago

Nevím jak to odstranit.
Přehazování karet je možnost.
Nebo vymontuj zbytečné karty, které nepotřebuješ.

I kdybys sem dal seznam všech komponent s IRQ co máš v tom počítači a tÿp základní desky a všechny další informace, tak ti neporadím. Toto je věc, se kterou si musíš pohrát ty, a najít tu správnou konfiguraci.

Odeber vždycky jednu kartu, a zkus zapnout počítač. Pak uvidíš jestli jsi to vyřešil a nebo se PC kousne zase.
0 x

Čmelda
Kontaktovat uživatele:

Jo tak přeházení karet nepomohlo, seklo se to do 10ti minut.Takže sem vyhodil jednu LAN kartu kterou zatím nepoužívám a budu doufat že to přečká Vánoce, po novým roce se poohlédnu po nové desce. A budu doufat že se to tím odstraní.
0 x

Čmelda
Kontaktovat uživatele:

no sotva sem to dopsal spadlo to zase. Tak sem vytáhl další kartu kterou nepotřebuju. Poslední kterou nepotřebuju. Tak doufám že to teď vyjde.!!!

EDIT: Tak to zase nepomohlo. Teďka sem přeházel ty zbylé karty a koukal do IRQ, ať nemají stejné číslo. uvidíme
0 x

zdenekr

Příspěvekod zdenekr » 16 years ago

Ja bych skusi l vymenit v pc ramku ,ty mi delalo vmenil jsem ram ,ale taky zaleží co tam maš za čipset v pc jestli je ti v tom pc neprerušujou ir porty , vypnout zvukovku a ostaní nepotrebne komponenty .
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

Mas desku, co dava malo stavi a nebo ma PCI 2.1. Presne steny problem jsem resil a reseni jsou 2.

a) jina deska

b) aktivni redukce
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Čmelda
Kontaktovat uživatele:

Jedná se o desku od Intelu SE440BX-2 (ftp://download.intel.com/support/motherboards/desktop/se440bx2/72163201.pdf) Všechny nepotřebnosti sem vypnul. Teď tam jsou 3 karty(bylo 5), zákl.deska a zdroj 250W.
Nyní mi to dělá to že se to přibližně po 30ti minutách restartuje. Ale aspoň že to trochu jede.
Mám náhradní ještě tu samou desku, myslíte že má cenu ji zkusit vyměnit? Že by třeba byla vadná? A ty paměti zkusim taky vyměnit.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

doporučuju vyresetovat konfiguraci MKčka. Pak při rebootu vlíst do biosu do pnp konfigurace a vyresetovat ESCD konfiguraci (položku "reset configuration data" přepnout na enable) a ještě na disable dát spread spectrum. Pak bych se zaměřil na IRQ tabulku, skuz najít v manuálu k desce jak jsou zařízení připojena na PCI a hlavně co s čim sdílí IRQ. Je to i vidět v biosu u položky INT pin1-4 a tam když na to najedeš tak v pravim sloupci vidíš jaký zařízení to je tak to šoupnot tam kde je volnějc. Pak třeba vypnout seriovej nebo paralelní port a zvukovku.

Timhle stylem jsem k dokonalosti vyladil KT400 s RB14 a 8 wifinama a nepadlo to za půl roku ani jednou nebo například D201GLY s plně osazenou 4 wifinama. U toho posledního pomohlo vyresetovat MKčko a pak bios a znovu ho nastavit a pak teprve nechat nabootovat MKčko a jede.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků