❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

EoIP v bridge - velký provoz

Návody a problémy s konfigurací.
Flegmosmoke

EoIP v bridge - velký provoz

Příspěvekod Flegmosmoke » 16 years ago

Zdrávím všechny. Mám AP a na něm 8 klientů. Mezi každým klientem a AP je vytvořen EoIP tunel (každý má svůj tunel ID). Je to z důvodu abych viděl MAC adresy zákazníků za klientským RB. Na AP jsou vsšechny EoIP tunely dány do bridge s ether1. V brdigi je přes horizon zákázána komunikace mezi tunely. Vše funfuje bez problémů až na určité chvíle, kdy se z ničeho nic objeví na každém EoIP tunelu provoz v TX třeba 1 až 2 Mbit na cca 30 sekund a ohromně to zatíží bezdrátovou část (celkem tedy až k 30 Mbit). CPU u AP (RB411AH) jde k maximu a občas dojde i k restartu. Všiml jsem si, že v tomto okamžiku nejsou v bridge/host žádně MAC adresy z bezdrátové části. Respektive dvě nebo tři se objeví a zase zmizí a pořád dokola... Toto se stane několikrát za den. Verze ROS je u všech zařízení 3.16. Chci se tedy zeptat čím by to mohlo být nebo jak jinak udělat plně transparentní PtMP síť?
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 16 years ago

Přišel jsi na něco? 3.17 jsi zkoušel?
0 x

Flegmosmoke

Ano 3,17 jsem zkoušel. Zatím jsem s tím nic nedělal. Napadlo mě ještě trochu upravit tu konfiguraci těch tunelů... Pak uvidím-
0 x

Flegmosmoke

Tak nevím proč se toto děje... Možná je to chyba bridge ve verzi 3.16 a vyšší. Ale downgradovat nechci, protože mi některé věci v těchto verzích vyhovují.
0 x