❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

wireless scan

Návody a problémy s konfigurací.
jnovak
antispam: Ano

wireless scan

Příspěvekod jnovak » 16 years ago

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli jde udělat scan sítí přes wifi rozhraní. Jde mi o to, pokud jsem připojen na mk přes wlan1 a chtěl bych se podívat jaké sítě ruší můj kanál na této wlan1 kartě, jak provést scan, aniž by mě mk odpojil. Například scan sítí do souboru nebo i nějak jinak. Běžné čínské krabičky to umí, tím stylem, že nachvilku odpojí klienty, provede scan a pak opět zpět připojí klienty a vypíše nalezené sítě.
Děkuji předem za opověď.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 16 years ago

Přihlásit se winboxem, spustit terminal. Spustit safe mode (Ctrl + x)

interface wireless scan

Enter

number: 0
0 x

jnovak

Děkuji!!! To mi chybělo :-)
Funguje to.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 16 years ago

honzam píše:Přihlásit se winboxem, spustit terminal. Spustit safe mode (Ctrl + x)

interface wireless scan

Enter

co to ma jako delat? zacne to skenovat a pak napise coul not connet to the router... a winbox kantaare .....
0 x
Jan Ptáček

jnovak

Já to zkouším následovně:
připojím se přes putty pomocí ssh na box, zadám, aby okno neuzavíral po odpojení, pak se tam ty informace zobrazí.
Přílohy
putty2.JPG
(32.3 KiB) Staženo 2830 x
putty.JPG
(44.88 KiB) Staženo 2825 x
0 x

honzam

jnovak píše:Já to zkouším následovně:
připojím se přes putty pomocí ssh na box, zadám, aby okno neuzavíral po odpojení, pak se tam ty informace zobrazí.

No takhle to taky jde, ale přiznám se že přes putty jsem ještě neskenoval :D
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 16 years ago

nejak mi to nechce fungovat, ani z winboxu pres terminal, ani z putty, obcas se stane ze vyjede vypis siti, ale vyjede, koukam na to jak tam naskakujou radky a najednou se automaticky smaze, takze je videt trebas jen 10x prazdny radek a winbox se odpoji. v lepsim pripade se odpoji jeste nez staci cokoliv vubec vypsat.

nemate nekdo nejaky tip aby to alespon nejak fungovalo ...
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

to co psal tady honzam funguje, občas se to odpojí ale když to zkusíš ještě jednou, projde to
0 x

michal.siman

Leeonek píše:to co psal tady honzam funguje, občas se to odpojí ale když to zkusíš ještě jednou, projde to

no ja si nemuzu pomoct, ale me to proste nejede. vlastne mi uz nefunguje ani ten prvni krok, kdy zadam scan a pak po enteru cislici nula a zas enter, protoze na 0 mi to vypise:

interrupted
no such item

cele mi to funguje, pouze pokud pouziju prikaz scan nasledovany nazvem interface, tedy v tomto konkretnim pripade scan WAN, pak se neco zacne dit, dlouho to ceka, a pak se bud nevypise nic a nebo se vypise neco co okamzite zmizi a zustane jen hlavicka a par prazdnych radku. pote vzdy nasleduje odpojeni routeru ... tak nevim, co delam blbe. winbox 2.2.14 a na routeru verze 3.25.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

honzam

tak to zkus přes putty tam mě to šlo zatím vždy
0 x

Leeonek

Pravda, nedalo mi to a kvůli crashování příkazové řádky na RB133C jsem upgradoval až na tuto verzi, napsalo mi to tam to samé. Nakonec jsem zjistil že pravděpodobná příčina crash je diakritika v názvu mikrotiku kterou tam zadal jeden jelitní kolega. Po downgrade na 3.13 jede už zase i ten scan.
0 x

michal.siman

Leeonek píše:Pravda, nedalo mi to a kvůli crashování příkazové řádky na RB133C jsem upgradoval až na tuto verzi, napsalo mi to tam to samé. Nakonec jsem zjistil že pravděpodobná příčina crash je diakritika v názvu mikrotiku kterou tam zadal jeden jelitní kolega. Po downgrade na 3.13 jede už zase i ten scan.

No tak to u me to urcite diakritikou nebude, protoze od te doby co jsem sahl na poprve kdysi v davnoveku na stroj PMD85 (mladici asi nevi o cem pisu :-) ), tak vsechno pojemnovavam bez diakritiky a zasadne s podtrzitky namisto mezer (nekteri mladsi kolegove me nechapou, ale ja mam sve duvody).

Takze ve verzi 3.25 proste wireless scan na dalku pres terminal udelat nelze. To je muj zaver. Budu rad kdyz me nekdo opravi ...
0 x

Leeonek

michal.siman píše:No tak to u me to urcite diakritikou nebude, protoze od te doby co jsem sahl na poprve kdysi v davnoveku na stroj PMD85 (mladici asi nevi o cem pisu :-) ), tak vsechno pojemnovavam bez diakritiky a zasadne s podtrzitky namisto mezer

Taky to tak dělám, on mikrotik si s tím evidentně není schopen poradit, po odstranění diakritiky z názvu mikrotiku přestal crash terminálového okna. Pokud to bylo něčím jiným, tak to byla velká náhoda a stalo se to zároveň s tou změnou názvu mikrotiku.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 15 years ago

Ve verzi 3.28 to take nejde. Zadnou diakritiku ani mezery tam nemam. Nemate nekdo vyzkousene jestli v treba v 3.30 to jde? Downgradowat se me nechce je tam jiz novy format klice
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

taky jsem zacal badat nad dalkovym scannem,kdyz sem osadil novy sektor a scel overit, jaky signal ma par kliosu, RB112, MK 2951 / 330,ani prt, po zadani dle prvotni rady :

Přihlásit se winboxem, spustit terminal. Spustit safe mode (Ctrl + x)

interface wireless scan

Enter

se nedeje ani prt,resp. board se odmlci. Sam se ale chytne za par sec., bohuzel RB411 s MK413 se uz nechytla :lol: , to je pruda toto, ze tak slavny mikrotik neumi, co umi stupidni UBNT Nano-Loco 5 :roll: jinak to umi i ta blba Airca8-Pro...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))