Jaký SNMP prográmek byste mi doporučili k nasazení u jednotlivých klientů (čili musí být jednoduchý), k tomu, aby se mohli podívat, kolik dat už přenesli, příp. na další informace?
Jaké máte zkušenosti?
Díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
SNMP prográmek
-
Petr S. píše:Jaký SNMP prográmek byste mi doporučili k nasazení u jednotlivých klientů (čili musí být jednoduchý), k tomu, aby se mohli podívat, kolik dat už přenesli, příp. na další informace?
Jaké máte zkušenosti?
Díky
Sel bych na to uplne z druhe strany. Spust nejakou webovou aplikaci, ktera bude ty data pravidelne vycitat a schromazdovat je v nejake databazi a klienti se muzou podivat pres webove rozhrani na sva prenesena data. A pokud to nechces programovat tak to umi napr. ZABBIX (mimo jinych veci).
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Zajímavý nápad, to bych ale musel vyčlenit nějaký komp jako HTTP server, ne?
0 x
..:: DobraSit.cz ::..
-
Petr S. píše:Zajímavý nápad, to bych ale musel vyčlenit nějaký komp jako HTTP server, ne?
no to budes muset, to je pravda. takovej komp je dobry vyclenit v kazdym pripade. muze na nem bezet smtp server, ftp server, intranet, dns server, ntp server atd. atd. ....
0 x

-
Petr S. píše:No mě doteď stačil můj RB433...
No prijde na to co chces, na co to chces samozrejme. I mikrotik umi zobrazovat statistiky dat prenesenych uzivatelem, takze jak rikam, zalezi na konkretnim pozadavku a co od toho cekas a pro kolik lidi to je a nakoc co si muzes dovolit.
0 x

Nejlépe pokud bych si vystačil s tím Mikrotikem, pro momentálně čtyři lidi se mi dvakrát moc nechce rozjíždět další stroj (síť je zatím využívána pouze ke sdílení připojení k internetu). Napadá tě nějaká možnost, jak to rozjet pomocí Mikrotiku?
Možnost, že bych pro každého uživatele vytvořil účet (pro čtení) možná je, ale nelíbí se mi, že potom by všichni viděli má nastavení...
Možnost, že bych pro každého uživatele vytvořil účet (pro čtení) možná je, ale nelíbí se mi, že potom by všichni viděli má nastavení...
0 x
-
Petr S. píše:Nejlépe pokud bych si vystačil s tím Mikrotikem, pro momentálně čtyři lidi se mi dvakrát moc nechce rozjíždět další stroj (síť je zatím využívána pouze ke sdílení připojení k internetu). Napadá tě nějaká možnost, jak to rozjet pomocí Mikrotiku?
Lidem nemusis povolovat pristup do mikrotiku pres winbox. Na mikrotik se da kouknout i pres http, takze musis zapnout grafovani IP ktere chces sledovat a pak se tam ti klienti dostanou pres web, ale uvidi vsichni vsechny - to je jednina nevyhoda. Ja to tak mel kdysi zapnuty, ale ted nevim kde se to presne dela, koukni na to, probiralo se to i tady ve foru.
0 x

Da se nastavit, ze kazdy uzivatel uvidi jen statistiky svoje a nikoho jineho.
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******
-
DRAKK píše:Da se nastavit, ze kazdy uzivatel uvidi jen statistiky svoje a nikoho jineho.
to by me zajimalo DRAKKu, muzes to nejak rozvest prosim. Sice na statistiky mam neco uplne jineho, presto by me to celkem zajimalo. diky
0 x

K mikrotiku jsem zatím jeste přístup neměl, ale podle všeho, co jsem zatím o tom zjistil, by to jít mělo...
0 x
-
Petr S. píše:K mikrotiku jsem zatím jeste přístup neměl, ale podle všeho, co jsem zatím o tom zjistil, by to jít mělo...
ok, pokud to mate vyzkouseny tak to teda asi jde. tak se na to nekdy podivam taky ...
0 x

TOOLS - Graphing - Queue Rules - vyberes klienta a povolis jen jeho IP adresu.
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******
Tak jsem to už taky rozjel, když jsem se dostal domů. Jen to má ten problém, že pokud povolím Graphing, tak vidím jen statistiky rychlosti připojení (propustnosti sítě), ale já bych potřeboval, aby se zachycovalo kolik dat který přenese... To tady nikde nevidím 

0 x