❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

SAMOVOLNY RESTART

Návody a problémy s konfigurací.
cernyto

SAMOVOLNY RESTART

Příspěvekod cernyto » 17 years ago

Zdarvim konferenci,
zacinam ses tim setkavat cim dal casteji. Problem je na RB600 a RB532, kdyz na ne dam nastavbu RB604 a osadim ji 4 kartama a MT je taky plne osazenej, tak se mi RB po chvili restartuje. Zdroj pouzivam 48V a nastaveb, karet i RB jsem vyzkousel nekolik. Reklamace nic neresi, router se vzdy vrati ten samy s tim, ze se zavada neprojevila, prijde mi, ze se s tim v Aspe nikdo moc nezabyva. Diky za kazdou radu. Tomas
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 17 years ago

zkusil bych jinej zdroj, je to to ejdiný co jsi nezkoušel a docela bych to na něj typoval, dal bych tam nějakej jinej než 48V, třeba 24V nebo 18V a hlavně výkonejší.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

colombo

Příspěvekod colombo » 17 years ago

Tak nepřidávej naráz čtyři karty, ale přidávej karty po jedné. A vyzkoušej kdy to začne zlobit.
Taky můžeš měřit proud, který ti Routerboard odebírá.
Nepíšeš jaké karty tam přidáváš. Přečti si specifikaci desky Routerboard v manuálu. Je tam spotřeba desky bez přídavných karet a pak výkon pro rozšiřující karty. Pokud ten výkon přelezeš (jako že se šesti kartama asi jo) tak vymysli jiné řešení.

Silnější zdroj 48V s vyšším proudem může pomoci, ale nevím jestli obvody na desce dokáží zpracovat vyšší hodnotu proudu. Je dost možný, že silnějším proudem něco odpálíš.

A napiš nám, cos zjistil.
0 x

andreas4all

Příspěvekod andreas4all » 17 years ago

nieco podobne sa dialo aj u nas, RB600(2karty)+RB604(4karty) samovolne restarty. Vymenili sme to za PC. a to este tam boli dlhe odozvy na wlan 2,4.

edit:

karty boli CM10 a tusim jedna R52, takze normalna konfiguracia.
Naposledy upravil(a) andreas4all dne 11 Sep 2008 10:14, celkem upraveno 1 x.
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

mam taky RB600 + 604 je celkem 6xCM9 zdroj 24V 1.8 A normalni trafo ne spinany zdroj jeste je to pres POE asi 15m a jede to naprosto v pohode zkus jinej zdroj.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 17 years ago

taky tu nepadlo, co tam autor ma za karty.
Kdyz jsem kdysi mel v RB532A + CM11 a ohulil jsem to vice nezli je zdravo a mene nezli se karta spalila, tak se masina restartovala. Rekl bych, problem s napajenim ci spise, proudove pretizeni masiny jako takove.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 17 years ago

byt tebou tak zkusim napred upgradovat firmeware, mohlo by to pomoct
0 x
Bývalý ISP...

klapik

Příspěvekod klapik » 17 years ago

Zkusil bych upgrade BIOSu tech RBecek.
0 x
======================
...jsem nejvetsi lama na svete....

stefi_black
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stefi_black » 16 years ago

Celkem jiste bych rekl , ze to dela "slaby" zdroj. Pokud mate napr. RB600 osazen 8xCM9, muzete si to jednoduse vypocitat.

Samotny RouterBoard zere cca 9W, jedna CM9 cca 1,4W (420mAx3,3V). Tedy 9W + (8 x 1,4W) = 20,2W.

V tomto pripade byste potreboval zdroj min. 18V/1,3A (~24W). Neco malo zere i rozsirujici deska. V praxi se nechava radeji rezerva, aby se zdroj tolik nehral .. takze treba 18V/1,7A (~30W)

Pokud RB napajite po POE .. je lepsi dat zdroj s vetsim napetim (48V).

Vykonejsi karty maji samozrejme vetsi spotrebu .. napr. Ubiquiti XR5 ma spotrebu 6W !!
Pri plnem osazeni RB600+R604 kartami XR5 je celkova spotreba 57W !! Pak je nutný zdroj 19 V/4.7 A.

Snad Vam to pomohlo. Hodne uspechu pri realizaci.
0 x

konvertor

Příspěvekod konvertor » 16 years ago

mam uplne stejny problem ALE!
mam 2x RB433AH napajene jednim POE 24V 1.6A
na paterni desce je jenom jedna CM11 a zde nedoslo nikdy k zadnemu problemu,ale na druhe desce jsou 3 CM11 a zde dochazi k velmi castemu resetu desky nekolikrat denne,pokud vypnu jednu CM11 tak resety uplne prestanou.pokud by to bylo v napajeni POE tak by se musely preci resetovat obe desky ne?
meril jsem odber POE velmi presnym merakem s logovanim a nikdy to neprekroci 600mA
po rebootu to pise router rebooted without proper shutdown,probably power outegage - tedy ze ztratil napajeni,ale to neni pravda protoze druha deska se neresetuje a na meraku je porad stejne napeti.
dalsi problem ale jinde mam v tom,ze jakmile dam scanovani okolnich siti tak dojde take k okamzitemu resetu desky RB433AH,dela to ale pouze na jedne karte,druha scanuje normalne.
kartama ani deskama ani kabela ani antenama to neni
0 x

colombo

Příspěvekod colombo » 16 years ago

pokud vypnu jednu CM11 tak resety uplne prestanou.
meril jsem odber POE velmi presnym merakem s logovanim a nikdy to neprekroci 600mA

V manuálu k RB433AH je napsaný, že maximální proud pro rozšiřující karty je 5,5A. Nevím jaké je tam napájení (kolik voltů).
Ale podle toho, že po vypnutí jedné karty všechno funguje, tak podle mne je to problém s napájením.
Nemáš problém s napájením Routerboardu, ale asi přetěžuješ napájecí část na desce routerboadu.

Zkus použít alespoň jednu kartu s nižší spotřebou (nižším výkonem).
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

je to napajenim CM11 jsou hodne zrave, s CM9 nemam nikde problem nejvic mam rb600 se 6kartama a 15Db TXpower uptime pres 100dni
0 x

konvertor

Příspěvekod konvertor » 16 years ago

takze zrejme mam vysledek,ale zaroven rozpor.....
skutecne to bude v napajeni/odberu samotnych karet,snizil jsem o neco jejich vykon a resety prestaly
ALE
napajeni karet je 3.3V a pokud by to byla pravda,pak je rozpor v tom,ze nova karta R5H ma psany odber 1.6A a to je jako CM11,takze ted koupim R5H a budu nadale testovat.Nikde jsem se nedozvedel proudovy limit na slot/vsechny 3 sloty.
ovsem pak nastava otazka kde reklamovat dany problem,jestli u vyrobce desky a nebo karty protoze dle danych parametru se to neustale resetuje a to je doufam na reklamaci.Delal jste jiz nekdo soudni znalecky posudek na dany problem?
0 x

pin
antispam: Ano

Příspěvekod pin » 16 years ago

Nechápu, co furt řešíš. Hádaš se i s výrobcem auta,že na ředěný benzín s vodou by to mělo ještě při 40ti oktanech jet ?
Šetříš na hodně špatném místě. To zkus raději smlouvat s dodavatelem konektivity.
Na multimetru neuvidíš pulsní propad napětí o několik voltů,pokud bude zrovna RB potřebovat roztopit všechny CM11 (nechápu k čemu). Pak se z toho RB zblázní a kousne se nebo v tom lepším případě jen rebootne. Prostě,pokud výrobce píše u RB600 max příkon 35W,tak je potřeba mít zdroj 18V dimenzovaný aspoň na 2A nebo 48V PoE na 1A.
0 x

colombo

Příspěvekod colombo » 16 years ago

Nikde jsem se nedozvedel proudovy limit na slot/vsechny 3 sloty.

Toto je informace z manuálu k desce RB 433 series
"
Supplied power for the extension cards (excluding CPU and onboard Ethernet ports):
+3.3V: 5.5A max
"

Daný problém můžeš reklamovat u dodavatele síťové technologie, pokus jsi měl objednanou kompletní dodávku sítě.
Pokud si to montuješ sám "na koleně", tak je to tvoje volba použitého železa a také tvoje riziko.
0 x