❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

auto upgrade mikrotiku

Návody a problémy s konfigurací.
jiriklim

auto upgrade mikrotiku

Příspěvekod jiriklim » 17 years ago

Narazil jsem na system upgrade mirror, je tam nastaveni ip adresy serveru atd. akorat jsem nikde nenasel, jak a proti cemu to funguje.
Nezkousel jste to nekdo?
0 x

colombo

Příspěvekod colombo » 17 years ago

Tuto funkci jsem nezkoušel a nikdy nepoužil.
Upgrade (instalaci nové verze) provádím v případě, že já rozhodnu o této instalaci. A ne že si zařízení bude stahovat každou verzi.

Možná pokud budu mít FTP server na síťi, tak si tam nahraju novou verzi a mikrotik si ji "sám" stáhne a nainstaluje. Ale stejně tak ji můžu nahrát přímo do mikrotiku.
0 x

jiriklim

Jde mi o to, ze je u nas na siti neporadek ve firmware na rbckach, pripadne kdyz se prijde na nejkou chybu, tak se musi prehrat spousta zarizeni.
Timhle by se daly sjednotit verze, predpokladal jsem, ze to bude fungovat tak, ze se to pripoji na treba na ftp server, tam pokud bude nahrana nova verze stahne firmware a restartuje, bohuzel dokumentace k tomu asi neexistuje. :(

colombo píše:Tuto funkci jsem nezkoušel a nikdy nepoužil.
Upgrade (instalaci nové verze) provádím v případě, že já rozhodnu o této instalaci. A ne že si zařízení bude stahovat každou verzi.

Možná pokud budu mít FTP server na síťi, tak si tam nahraju novou verzi a mikrotik si ji "sám" stáhne a nainstaluje. Ale stejně tak ji můžu nahrát přímo do mikrotiku.
0 x

colombo

Příspěvekod colombo » 17 years ago

Tato funkce je popsána v anglickém manuálu k mikrotiku v.2.9
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

neprijde mi moc rozumne to pouzivat, obcas se ve vyssi verzi objevi nove chyby a kdyz si zrakvis 1 board ses nasranej ze tam musis jet , takhle to muze byt o dost horsil, ovsem pokud to vubec funguje.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 17 years ago

auto upgrade funguje, je to popsaný v manuálu. Jenom to má dost much, například si instalačky nestahne z ftp serveru na linuxu, jako by tam nebyly, museji bejt na MKčku. Dál je potíž s tim, že nedávám všude všechny balíčky takže se musí udělat víc ftp serverů a podle toho tam dát odpovídající balíčky pro jednotlivý stroje kdyby se to lišilo, jinak se naintalujou všechny bylíčky co jsou na ftp. Je to obecně trochu hnutý, navíc u klientských zařízeních je ti jedno co je za verzi když to jede a na APčkách si to poladíš stejně sám.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

reset

Příspěvekod reset » 17 years ago

ja nevim jak vy, ale do autoupgradu MK bych rozhodne nesel minimalne z duvodu vysoke bagovosti novych verzi.

Kolik mate MK masin, ze potrebujete autoUpgrade ?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

jiriklim

Diky za vsechny prizpevky.
Jedna se mi jen o upgrade APcek, tech mame v siti v tuto chvili cca 20.
Urcite bych nesel do toho hazet tam vsechny nove verze, spise chci mit jednotne verze na AP.
Takze kdyz si otestuju, ze urcita verze jede, tak bych to jednoduse rozhodil na ostatni.

reset píše:ja nevim jak vy, ale do autoupgradu MK bych rozhodne nesel minimalne z duvodu vysoke bagovosti novych verzi.

Kolik mate MK masin, ze potrebujete autoUpgrade ?
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

mit stejne verze je fajn ale neni to zas az tak potreba protoze mezi verzemi je tech podstatnych zmen velmi malo nebo zadne.
0 x

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

Maxik píše:mit stejne verze je fajn ale neni to zas az tak potreba protoze mezi verzemi je tech podstatnych zmen velmi malo nebo zadne.

Tak to je docela relativní.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!

jiriklim

No o zmeny nejde, spise o opravy chyb, treba jsme vymenili AP z RB532A na RB 600 s verzi myslim 3.7 a u klientu byla 3.3, clovek by rekl, ze tam budou jen kosmeticke zmeny, ale bohuzel u klientu zacaly nabihat ztraty. Nakonec jsme prehrali klienty na stejnou verzi a problem se vyresil.
Vzhledem k tomu, ze klienty nastavujeme pres utilitu, at neni kazde zarizeni nastavne jinak a je to rychle, tak tam neni problem pridat ip adresu ftp.
Porad se mi to ale nedari rozbehnout, po zadani udaju se rb na dalsi rb z ktereho to ma stahnout pripoji, rucne muzu zadat stahnuti a instalaci, ale automat nejde. Nemate s tim nekdo zkusenosti?

Maxik píše:mit stejne verze je fajn ale neni to zas az tak potreba protoze mezi verzemi je tech podstatnych zmen velmi malo nebo zadne.
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 17 years ago

I kdybych tech masin mel 100 udelam to radeji rucne a az po prostudovani nebo otestovani novejsi verze a automaticky skakat vzdy na novejsi verzi neni duvod. Pokud je nejaka verze stabilni, nevidim duvod jit na vyssi az do okmaziku, dokud mi ta novejsi verze neprinese neco zasadnejsi. Je to samozrejme kazdeho vec, tohle jen muj nazor....
0 x

andreas4all

Příspěvekod andreas4all » 17 years ago

ja si myslim, ze povodne chcel upgradovat celu siet az na odskusanu verziu a nie na poslednu.
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk

pepulis

Příspěvekod pepulis » 17 years ago

andreas4all píše:ja si myslim, ze povodne chcel upgradovat celu siet az na odskusanu verziu a nie na poslednu.

Aha, tak to se omlouvam. Ja myslel ze to chce vyuzivat porad a ne jen jednou.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 17 years ago

autoUpdate jsem prozatim vice nestudoval. Je mozne mit nekde vlastni uloziste dostupnych aktualizaci?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam