❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Zakruhování 3routerů pomoci OSPF loadbalancing

Návody a problémy s konfigurací.
Dom

Zakruhování 3routerů pomoci OSPF loadbalancing

Příspěvekod Dom » 17 years ago

Zdravim,

o ospf protokolu se zde moc nepiše tak doufam že se najde zkušený odborník,který s tímto má zkušennosti :)

potřebuji u nás v siti zakruhovat 3 routery které jsou např: 192.168.1.1-192.168.2.1-192.168.3.1 na 192.168.1.1 je přivedena Czfree konektivita(RB433AH) gateway a na 2 a 3 router jsou 5Ghz trasy + 2 a 3 router je propojeny v modu wds bridge...

jde mi předevšim ot to jak nastavit routery aby se kapacita rozdělila všemi body stejně (včetně vnitřního trafficu) ... loadbalancing sitě
Povedlo se mi zprovoznit pouze to že všechny routery si posilali pakety a jedna trasa v kruhu byla vždy na 0% vytížená i v připadě že cost je všude stejná :(

abych nezapoměl všude je MK v.3.11

mate na to nekdo lék?

Předem díky :)
0 x

Dom

to se mi zdá?nikdo nedáváte ospf v siti?
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

ale dáváme, to nastavení cos popsal mám za 5 minut ale loadbalancing neumíme ;)
0 x

Dom

Tak se zeptam jinak jde napřiklad dvěmi cestami v kruhu rozdělit traffic rovnomerně např 25% a 75%? Ospf tohle dokaže ale umí to vubec mikrotik...?
0 x

Jan Holub

Příspěvekod Jan Holub » 17 years ago

V OSPF v MT asi těžko na nějaká procenta, ale můžeš to udělat normálníma routama. Dáš tam jednou routu X a třikrát routu Y
0 x

Dom

hmm kuju:),to me nenapadlo,v nedeli vyzkouším
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

tohle řešení ale nemá nic společného s loadbalancingem :)
0 x

Dom

Svým zpusobem je to přímé rozložení zátěže do více cest dle kvality a propustnosti linky...exaktne loadpbalancing to neni to je pravda..škoda jen že to nejde dynamicky
0 x