❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Spolupráce MT s SQL
Spolupráce MT s SQL
Ahoj, neresil nekdo problematiku spoluprace MT s databazema typu SQL? Konkretne resim moznost presmerovani nekterych zakazniku na stranku s formularem, kde vyplni napr. chybejici kontaktni udaje, a pokud uz bude v db, jiz tim nebude obtezovan...
0 x
hmm, mám pouze propojený mysql přez phpčko pro nastavování QT, mangle a natování. Jinak až takhle by to asi šlo taky, jde jenom o to to udělat
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
-
- Kontaktovat uživatele:
Krabík píše:RoS sice jakékoliv SQL neumí, ale u různých SQL databází jde nastavovat aby po jakékoliv změně v ní spouštěli skript a to už je jen otázka času napsat si skriptík, který bude udržovat synchronizované RoS s databází
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!
Jestli to dobre chapu, pri zmene v SQL by se spustil script, ktery by zesynchronizoval address-list v MT s udaji v SQL.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Krabík píše:Jestli to dobre chapu, pri zmene v SQL by se spustil script, ktery by zesynchronizoval address-list v MT s udaji v SQL.
Ano. V případě synchronizace ještě s adress listem je to opravdu otázka pár chvil(teda pokud už máte předpřipravené funkce pro připojení na RoS, zapsání příkazu atd.). A nebo máte snad lepší nápad?
0 x
Lidi do SQL databáze předpokládám ukládáš nějakým php skriptem. Asi těžko to děláš v phpMyAdminu. Do tohoto skriptu není problém doplnit zavolání funkce, která adresu přidávanou do databáze pošle i do address-listu na RB.
0 x
Nick_xx píše:Lidi do SQL databáze předpokládám ukládáš nějakým php skriptem. Asi těžko to děláš v phpMyAdminu. Do tohoto skriptu není problém doplnit zavolání funkce, která adresu přidávanou do databáze pošle i do address-listu na RB.
OK, to by asi bylo nejjednodussi, aspon pro mne. Zamyslim se nad tim a kdyz neco vypotim, dam to sem. Ale nejsem moc rychlej

0 x
Krabík píše:OK, to by asi bylo nejjednodussi, aspon pro mne. Zamyslim se nad tim a kdyz neco vypotim, dam to sem. Ale nejsem moc rychlej
http://www.geckotribe.com/php-telnet/ - tady máš hotový skript, stačí jen vypátrat přesnou syntax telnetových příkazů.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Nick_xx píše:http://www.geckotribe.com/php-telnet/ - tady máš hotový skript, stačí jen vypátrat přesnou syntax telnetových příkazů.
Telnet? A to jako fakt? Do php byla nabindována libssh2 a tady je seznam jejich funkcí a popis. Stačí si jen udělat funkci mikrotik_connect() a je vymalováno, protože dál se s tím pracuje jako s jakoukoliv jinou rourou(resp. teda fp). Pár lidí si to tady už dělalo, takže pokud je požádáte a oni budou ochotní...
0 x
Petr Vlašic píše:Telnet? A to jako fakt? Do php byla nabindována libssh2 a tady je seznam jejich funkcí a popis. Stačí si jen udělat funkci mikrotik_connect() a je vymalováno, protože dál se s tím pracuje jako s jakoukoliv jinou rourou(resp. teda fp). Pár lidí si to tady už dělalo, takže pokud je požádáte a oni budou ochotní...

0 x
Tak pres telnet mi to facha, ssh mi hlasi chybu, ale jen pri pristupu do MK, kdyz se tim prihlasim do FreeBSD, neni problem...
0 x
Spis resim problem, ze prikaz v php $REMOTE_ADDR si vybral IP, ktera je na LAN routeru, nikoli na WAN, pres kterou pristupuju do site 

0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Krabík píše:Spis resim problem, ze prikaz v php $REMOTE_ADDR si vybral IP, ktera je na LAN routeru, nikoli na WAN, pres kterou pristupuju do site
No to je fakt, src-nat si adresu přeloží a schová, takže přes IP to moc nepůjde(leda by ste si to vyhrabal to spojení v tabulce connection trackingu na routeru). A nebo vymyslet lepší způsob přesměrování.
0 x
src nat je v pohode, presmerovani mi chodi jak ma. jde o to, ze pokud ma zakaznik doma svuj vlastni router s natem, $REMOTE_ADDR si vybere LAN adresu toho routeru, nikoliv WAN...
0 x