nevie mi niekto povedat ako na nejakej ip adrese obmezim pocet connectov RB (v3.9)
Dakujem
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
pocet connectov
V firewall-u vytvoříš nové pravidlo:
Nadefinuješ adresu, pro kterou bude pravidlo platit.
protokol TCP
můžeš, ale nemusíš dafinovat rozsah portů
a na záložce EXTRA / CONNECTION LIMIT určíš LIMIT pro počet spojení
nakonec v záložce ACTION určíš, co dělat s pakety, které překročí tvoje pravidlo (DROP nebo REJECT)
Stačí takto?
Nadefinuješ adresu, pro kterou bude pravidlo platit.
protokol TCP
můžeš, ale nemusíš dafinovat rozsah portů
a na záložce EXTRA / CONNECTION LIMIT určíš LIMIT pro počet spojení
nakonec v záložce ACTION určíš, co dělat s pakety, které překročí tvoje pravidlo (DROP nebo REJECT)
Stačí takto?
0 x
dakujem to by malo stacit a este som chcel vediet naco je v Simple Queues ze P2P co tam mam dat ked nechcem aby stahovali cez nejake p2p? a este co je lepsie ked dam drop alebo reject?
0 x
Ptáš se hezky a pohotově.
DROP nebo REJECT - to si snad můžeš vyzkoušet.
u P2P můžeš omazit rychlost na minimum, ale na některé stahovací programy to nebude platit. Funguje to pouze na programy, které mikrotik rozpozná.
DROP nebo REJECT - to si snad můžeš vyzkoušet.
u P2P můžeš omazit rychlost na minimum, ale na některé stahovací programy to nebude platit. Funguje to pouze na programy, které mikrotik rozpozná.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
colombo píše:DROP nebo REJECT - to si snad můžeš vyzkoušet.
Vyzkoušet? A to jako fakt?:
reject - reject the packet and send an ICMP reject message
drop - silently drop the packet (without sending the ICMP reject message)
Miro512 píše:a co mam dat aby aspon tie co pozna zakazal???
Co s označkovanými pakety se nastavuje v menu System -> Shutdown.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!
vsetko som spravil podla navodu ale aj tak niektori maju 142connectov a pritom som dal iba 50 a co znamena ked dam pred to ten vikricnik?
0 x
-
Přečti si aspoň manuál a neptej se pořád tak hloupě! Doufám, že také poskytuješ kvalitní vysokorychlostní připojení k Internetu?!
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Miro512 píše:mne sa to nechce citat
Moje řeč. Také nevím na co musím chodit do Autoškoly když chci jenom jezdit, na co se musím učit k čemu všechny ty blbé pedály, páčky a značky, které každého jenom obtěžují. O volantu už nemluvím vůbec...to tam sakra nemohl dát někdo joystick?A vůbec, proč vůbec musím řídit? To nestačí zadat lokaci místa kam chci do navigace? A na co sakra musím číst nějaký manuál když chci jenom nafoukat kola nebo vyměnit pístní kroužky?
Miro512 píše:neviem mi jednoducho poradit
Jak říkám, všechno je v menu které otevřeš devátým tlačítkem z vrchu a v rolovací nabídce pak první tlačítko od spodu.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!
Rozhodne je dobry o tom neco vedet a zaklady si precist v manualu, fakt ze jsem ho taky moc necet, protoze nebylo potreba:) Takove dotazy na co je tam vykricnik to snad ani nepatri na forum.
0 x
-
Miro512 píše:vsetko som spravil podla navodu ale aj tak niektori maju 142connectov a pritom som dal iba 50 a co znamena ked dam pred to ten vikricnik?
tak abys nerek: obecne, vykricnik temer vsude znamena NEGACI, tedy pokud zadas napr. IP adresu do nejakeho pole, tak to bude plaútit pro tu ip adresu, ale pokud tam das vykricnik,, tak to bude platit prave pro vsechny ostatni IP adresy ale pouze pro tuhle jedninou nee. Uplatneni to najde zejmena pri praci s adress listem.
BTW: Taky se me nechtelo cist manual, ten sem teda necet dodnes, ale zato prolejzam denne tohle forum a oficialni WIKI a oficialni forum. Je to jakasi nahrada manualu. A zjistil jsem taky ze kdyz neco delam pres prikazovou radku tak si to zapamatuju tisickrat lepe nez kdyz to jen naklikam

0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

tak ale preco ked som tam dal 50 tak mal 142 a co je to cislo netmask to je ako ze na ktore to ma platit a ako dam aby to platilo na vsetky.......dakujem
0 x
-
Miro512 píše:tak ale preco ked som tam dal 50 tak mal 142 a co je to cislo netmask to je ako ze na ktore to ma platit a ako dam aby to platilo na vsetky.......dakujem
netmask je maska na kterou se to ma uplatnovat, pokud to chces jen na jednu IP adresu tak si tam dej masku 32. take je tam nastaveni navazovanych spojeni, FLAG / SYN, ale to uz si najdi tady na foru, je to tu minimalne jednou v jinem vlakne probirano. sorry.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

nevie mi niekto nejako jednoducho povedat preco ked som dal 50connectov mal 142???
0 x