❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

PPPOE a přesměrování portů (WEB atd.)

Návody a problémy s konfigurací.
kubas.a

PPPOE a přesměrování portů (WEB atd.)

Příspěvekod kubas.a » 17 years ago

Zdravim,
celkem dlouho se snažim nastavit pravidlo pro přesměrování portu (např. pro WEB) ale stále bez výsledku. Prošel jsem již spousty řešení ale zatím mi to nijak nefungovalo. Já si myslím, že celý problém je v tom, že používám připojení DSL (modem mam nastaveny do "bridge" a PPPOE client beží na MTK). Chtěl bych požádat někoho, kdo by věděl co s tim jestli by se mi na to nepodival a neřekl mi k tomu co by tam mohlo byt špatně.
Toto nastavení požívám dlouho a zatim mi stačilo ale teď bych chtěl rozběhnout WEB server a nemužu ho protlačit skrze ten MTK.
Ještě jedna poznámka: dokud jsem měl DSLmodem jako PPPOEclient tak mi to šlo a od te doby co jsem ho začal používat v MTK tak mi to nejde nastavit.
Moje veřejná IP: 83.207.76.87 log/pass: demo/demo ICQ: 247-651-952

Děkuji za každou radu, nejsem tolik zběhlý s MTK.
0 x

churos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod churos » 17 years ago

snazil jsme se tam pripojit, ale ta adresa neni aktivní. jinak to pouzivam takhle presne a mam doknce vice serveru za tim adsl a neni problem. Musis si uvedomit, ze mikrotik defaultne port 80 vyuziva pro sebe.
0 x

hotovson

Příspěvekod hotovson » 17 years ago

Dokud byl adsl modem v rezimu PPPoE klient, presmerovaval jsi pakety, co sly na rozhrani wan(ethernet). Po zmene modemu na ADSL bridge musi smerovat porty na rozhrani wan(PPPoE)...
0 x

egon

Příspěvekod egon » 17 years ago

Asi bude stacit nastavit v IP-Service-www "off" :idea:
0 x