❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Rovnocené dělení pásma

Návody a problémy s konfigurací.
marekjanu

Rovnocené dělení pásma

Příspěvekod marekjanu » 17 years ago

Ahoj, mám tu RB 600. Jedno rozhraní mám nakonfigurované jako WAN ostatní jako LAN (je to zbridgovany), používám na tom bridgi tedy jenom jeden rozsah IP. Hlavní konektivita cca 2mb/2mb. V současné době probíhá nat mezi rozhraním WAN a LAN. Net všem na tom LAN samozřejmě jede. Počet PC na LAN je cca 20.

Co by chtěl udělat:
Současná konfigurace je sice plně funkční, nicméně mám dojem, že rozdělení pásma by nemuselo být spravedlivé. Nechci omezovat traffic jednotlivým IP adresám. Chci jenom použít nějaké pravidlo, které by zajistilo aspoň nějaké souměrné rozdělení konektivity (aby se nestalo, že pokud jeden bude stahovat p2p, tak druhému to nepojede). Chctěl bych upřednostnit provoz pro internetovou technologii. Rád bych zůstal u současné konfigurace rozhraní (1*wan na který je natován ten celý bridge). Jak tedy docílit toho "spravedlivého rozdělení" pásma a eventuelně nějaké priorizace?

Upřednostnil bych rady typu "krátké vysvětlení problematiky" či "popis použitelných funkcí" nebo ukázku (nějaké demo) ze kterého by bylo zřejmé, jak to mám udělat (aby tam nebylo zbytečně ještě spousta jiných věcí). Předem děkuji
0 x

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

marekjanu píše: pro internetovou technologii.

A co to je?
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!

jirk

Příspěvekod jirk » 17 years ago

0 x

marekjanu

Příspěvekod marekjanu » 17 years ago

Petr Vlašic píše:
marekjanu píše: pro internetovou technologii.

A co to je?

pardon, měl jsem na mysli telefonii
0 x