Dobrý den,
četl jsem tu téma na přesměrování neplatičů, bylo by možné udělat přesměrování zbytku trafficu v SQ na nějakou web stránku?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Přesměrování IP adres ze zbytku v Simple queues
nastavit pravidlo ktore zahrnie vsetko ostatne. napriklad tak, ze nedefinujete rozhranie alebo rozsah ipMV píše:Můžu poprosit trochu konkrétněji, poslední pravidlo v SQ ořezává zbytek z rozsahu 10.3.0.0/24 na 30kbit..ale co dále

0 x
tak trochu jsem v tom manglování lama, tak prosím fakt polopatičtěji, měl jsem představu, že v mangle označkuji pakety od lidí co nemají mít přístup do netu a v Sq za posledním pravidlem ořezávající celý rozsah na nějakých 30 kbit přidám pravidlo pro ořezání oŸnačkovaných paketů...nicméně něco dělám špatně, můžu poprosit příklad?? díky za trpělivost
0 x
Mangle, SImple Queue, Queue Tree su naprosto odlisne veci. QT nefunguje bez mangle tabuliek, ale naopak SQ ide ako s mangle, tak i bez mangle. Treba si to poriadne rozmysliet a podla toho zacat plnit vo vasom pripade SQ. Ak oznacujete v mangle len nieco, necudujte sa, ze vam to nebeha ako ma. Myslim, ze bud znackujeme vsetku prevadzku cez Mangle, alebo ziadnu nie ? Aspon zamedzime takymto diskusiamMV píše:tak trochu jsem v tom manglování lama, tak prosím fakt polopatičtěji, měl jsem představu, že v mangle označkuji pakety od lidí co nemají mít přístup do netu a v Sq za posledním pravidlem ořezávající celý rozsah na nějakých 30 kbit přidám pravidlo pro ořezání oŸnačkovaných paketů...nicméně něco dělám špatně, můžu poprosit příklad?? díky za trpělivost

0 x
Já o QT vůbec nemluvil..zeptal jsem se pouze na postup jakým způsobem vytvořit to, co jsem napsal. Mám 130 lidí na SQ a předělávat na QT - ikdyž jsem přesvěčen, že jsou profesionálnější - je pro mě v tuto chvíli nereálné. MK mám zatím jeden a laborovat, pokud chci mít koho shapovat, je teï nemožné
0 x
To chapem . Nie kazdy user chce byt pokusnym kralikom...MV píše:Já o QT vůbec nemluvil..zeptal jsem se pouze na postup jakým způsobem vytvořit to, co jsem napsal. Mám 130 lidí na SQ a předělávat na QT - ikdyž jsem přesvěčen, že jsou profesionálnější - je pro mě v tuto chvíli nereálné. MK mám zatím jeden a laborovat, pokud chci mít koho shapovat, je teï nemožné
0 x