❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Přesměrování IP adres ze zbytku v Simple queues

Návody a problémy s konfigurací.
MV

Přesměrování IP adres ze zbytku v Simple queues

Příspěvekod MV » 19 years ago

Dobrý den,
četl jsem tu téma na přesměrování neplatičů, bylo by možné udělat přesměrování zbytku trafficu v SQ na nějakou web stránku?
0 x

skrebon
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skrebon » 19 years ago

Pokial to bude oznacene( cez Mangle), tak ide vsetko :D

Oprava: Alebo dat za posledne pravidlo v SQ pravidlo zahrnajuce vsetko ostatne.
0 x

MV

Můžu poprosit trochu konkrétněji, poslední pravidlo v SQ ořezává zbytek z rozsahu 10.3.0.0/24 na 30kbit..ale co dále :(
0 x

skrebon
Kontaktovat uživatele:

MV píše:Můžu poprosit trochu konkrétněji, poslední pravidlo v SQ ořezává zbytek z rozsahu 10.3.0.0/24 na 30kbit..ale co dále :(
nastavit pravidlo ktore zahrnie vsetko ostatne. napriklad tak, ze nedefinujete rozhranie alebo rozsah ip :D
0 x

MV

tak trochu jsem v tom manglování lama, tak prosím fakt polopatičtěji, měl jsem představu, že v mangle označkuji pakety od lidí co nemají mít přístup do netu a v Sq za posledním pravidlem ořezávající celý rozsah na nějakých 30 kbit přidám pravidlo pro ořezání oŸnačkovaných paketů...nicméně něco dělám špatně, můžu poprosit příklad?? díky za trpělivost
0 x

skrebon
Kontaktovat uživatele:

MV píše:tak trochu jsem v tom manglování lama, tak prosím fakt polopatičtěji, měl jsem představu, že v mangle označkuji pakety od lidí co nemají mít přístup do netu a v Sq za posledním pravidlem ořezávající celý rozsah na nějakých 30 kbit přidám pravidlo pro ořezání oŸnačkovaných paketů...nicméně něco dělám špatně, můžu poprosit příklad?? díky za trpělivost
Mangle, SImple Queue, Queue Tree su naprosto odlisne veci. QT nefunguje bez mangle tabuliek, ale naopak SQ ide ako s mangle, tak i bez mangle. Treba si to poriadne rozmysliet a podla toho zacat plnit vo vasom pripade SQ. Ak oznacujete v mangle len nieco, necudujte sa, ze vam to nebeha ako ma. Myslim, ze bud znackujeme vsetku prevadzku cez Mangle, alebo ziadnu nie ? Aspon zamedzime takymto diskusiam :D
0 x

MV

Já o QT vůbec nemluvil..zeptal jsem se pouze na postup jakým způsobem vytvořit to, co jsem napsal. Mám 130 lidí na SQ a předělávat na QT - ikdyž jsem přesvěčen, že jsou profesionálnější - je pro mě v tuto chvíli nereálné. MK mám zatím jeden a laborovat, pokud chci mít koho shapovat, je teï nemožné
0 x

skrebon
Kontaktovat uživatele:

MV píše:Já o QT vůbec nemluvil..zeptal jsem se pouze na postup jakým způsobem vytvořit to, co jsem napsal. Mám 130 lidí na SQ a předělávat na QT - ikdyž jsem přesvěčen, že jsou profesionálnější - je pro mě v tuto chvíli nereálné. MK mám zatím jeden a laborovat, pokud chci mít koho shapovat, je teï nemožné
To chapem . Nie kazdy user chce byt pokusnym kralikom...
0 x