❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB532 - Tuhnuti

Návody a problémy s konfigurací.
lukasdj
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

RB532 - Tuhnuti

Příspěvekod lukasdj » 17 years ago

Zdravim,je nasazeno cca 6 RB532 ktere jsou konetnute na jedno (materske) AP.V kazdem Jsou 2 CM9 na klienty ve 2,4 a jedna CM9 v 5Ghz na Spoj k mamine :lol: .Veskere RB jsou v bridge modu. Vsechny fungujou bezvadne ale jeden stale cca 1x az 2x za den vytuhne.Nastavi-li se watchdog,RB se restartuje. Zkousely se vymenit postupne vsechny karty,vymenoval se i RB,aktualizoval a po mem zkoumani na zatez to nema vliv. Muzete mi nekdo prosim poradit cokoli? Samotneho me napada uz jen modlit se :lol:
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 17 years ago

nahrat novej BIOS. Případne verzi 3.7
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

na 532 bych 3.x netahal, kdyz tu mame 2.9 perfektne odladene spis bych se zamyslel nad temi bridgi, routovanim si usetris starosti
0 x

lukasdj
Kontaktovat uživatele:

Upgrade BIOSu uz ma za sebou... I upgrade OS.... Jinak routovani na nich nebezi.... Jsou to jen bridge...
0 x

Martin_H

Příspěvekod Martin_H » 17 years ago

Sice blbá otázka ale jaké tem máš trafo? Je dostatečně výkonné a pokud ano není třeba vadné?
0 x

lukasdj
Kontaktovat uživatele:

Je tam pulzni 18v....
0 x

Martin_H

No nevim ale tohle muze byt zrovna problem pokud tam mas 2x kartu tak ten zdroj to nemusi ve spickach davat ja vsude pouzivam notebookove trafa z gesu asi za 600 kc a nikdy jsem zadny problem nezaznamenal.
0 x

lukasdj
Kontaktovat uživatele:

Oki.. diky za radu... zitra to zkusim... Ale kazdopadne,jak rikam,na vsech je to naprosto stejne a vsechny chodi bez problemu...
0 x

Martin_H

to je prave to ze na ostatnich ty trafa jsou treba lepe udelane a ty spicky zvladaji lip ale mas jedno ktere ma treba nejaky horsi provedeni nebo chyba ve vyrobe a z to dela bordel. Nicmene muze byt i vadny ten RB ale pokud jede a tuhne tak to spis bude napajeni a nebo neco jineho ale nevim co kdyz jsi psal ze si vse zkousel.

Mimo ted jsem si koupil RB600 mam jich na siti vice a stala se mi takova vec nakonfiguroval jsem ji na stole s 4xr52 (dimenzovane napajeni) a kdyz jsem zapl ty wifi na bode s pripojenymi pigtaily ke kartam tak se resetla a pak hned znova a uz jsem se na to nedostal privezl jsem to zpet na stul oddelal karty a ejhle jede. Nevim co si mam myslet na i4 mi rekli ze by to mohlo byt spatnym rozbalenim rosu a at to preinstaluji netinstalem coz jsem udelal a po nedeli to tam povezu znova tak uvidime. Co jsem si vsiml tak mi nesviti ale problikava led u 3 lan sitovky je to normalni? u tech 2 prvnich sviti jak ma spravne.
0 x

lukasdj
Kontaktovat uživatele:

Tak musim se priznat,ze 600 jsem jeste nemel v ruce ale uz sem nekde o podobnem problemu slysel a pry pomohl reinstal pres netinstal a pak manual instalace pres RS232... ale nechci kecat,ruce do ohne bych za to nedal... Mam je moc rad :lol:
0 x

EliT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod EliT » 17 years ago

No nazdar. Nedari sa rozlusknut problem ? :)
Su tam pravdepodobne chybne sektory na flashke. Pomoze urcite netinstal aj s formatovanim. Problem je len to, ze to treba zobrat dole, pretoze este nemam redukciu z usb na rs232. (nechce sa mi liezt hore s notasom :D )
Objedname novy kus komplet, vymenime cele a potom spravime operaciu na stole :wink:
0 x

Martin_H

K te RB600: tak jsem to tam zavezl a zase to umrelo, tak jsem vytahnul karticky a nahodil to do defaultu, hodil je tam spatky jsou defaultne vypnute, zapl jsem prvi dal jsem tam 2,4 ghz pasmo a v poho, zapnu druhou dam tam 5,8 a radart detect a najednout disconect a reset rb600 sice najel a i jsem se do nej dostal, jdu nastavovat treti taky 5,8 a radar detect a disconect a restarty za sebou a uz jsem ho nevidel ani ve winboxu.

Je tohle normalni? kdyz tam neni ten radar detect tak to jede normalne nebo mi to alespon nespadlo, zvlastni je ze nastole se vsim nastavenim to jede normalne a jakmile to napojim na anteny tak to zacne delat bordel, je mozne ze bych mel sice neco s antenama ale na tohle si davam bacha, kvalitni kabelaze a uzemeni bleskojistkama

Stalo se tohle nekomu? Diky za vsechny rady.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Spis je to haluznosti 3.x routerosu, me zas na rb411 obcas dela kdyz se pripojim winboxem tak zmizi wlan interface ale pripojen stale jsem a po chvili restart proste haluz :) ps: nejden a RB411 nahodou dat 2.9ka kdyz uz je to MIPS ?
0 x

Martin_H

Vis ale co je zvlastni z nikde jinde mi to nedela a mam to jak na RB600 jinych tak na RB532A a jsou tam Rosy v3.0. Spis mi tak pripada ze je ten rb600 nejaky divny uz jsem se rozhodl pujde na reklamacku a uvidime.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

muze to byt i nejaka HW nestabilita nebo tak neco, s HW Rb,redukcemi jsem zatim zadne problemy nemel.Hlavne aby reklamaci uznali.
0 x