Ajfel píše:Presne tyto rozpory jsem mel se svym administratorem, on vsechno delal na linuxu, jakmile sem dal do site prvni Routerboardy jako APecka, tak pokud byl nejaky problem, tak byl hned hromosvod pro nej na svete, to delaji mikrotiky a bylo, ted jsem si udelal vsechno sam na mikrotiku a jede mi to o 50% lip az na ty problemy s DNS
jj, pro toho meho poskytovatele taky dela pro ty WRAPy vsechno nejakej linuxar. Jo, sice jim to slape, jak super to nevim, ale jakmile pred nimi reknu mikrotik tak jejich odpoved je "to nefunguje" nebo "se sto lidmi ti to stejne spadne" atd. ja samozrejme nechci nijak schazovat jejich nazory, kdybych deset let delal s necim a nucil se to perfektne, a nekdo mi nabizel neco jineho, tak proste i kdyby to bylo zlaty tak taky reknu "diky, nechci" protoze zvyk je zelezna kosile a i kdybych zjistil ze je to ze zlata, tak se mi stejne nebude chtit predelavat celou nekolik let fungujici strukturu, uz jen kvuli penezum. ja o mikrotiku nevim nic, ale dokud se to nenaucim a nevyzkousim tak rozhodne nebudu rikat ze je to spatny. a pro zacatecnika je to super, klikaci a s podporou zde na foru.
omlouvam se za offtopic, koncim s tim uz

Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji

az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...