❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Stránka občas nabehnou až na druhý pokus

Návody a problémy s konfigurací.
homi
Kontaktovat uživatele:

Stránka občas nabehnou až na druhý pokus

Příspěvekod homi » 17 years ago

Zdravím vše co mají zájem podílet se na řešení problémů :)

na serveru mam zapnutou DNS keš a nastavenou na: 40960KiB
max udp packet size mam na 512
allow remote request mám zaškrtlé

Problém je ten, že když třeba dám http://www.neco.cz tak jako první mi naskočí stránka že SERVER NENALEZEN a pak dam obnovit a hned to naskočí celá stránka bez jediné chyby nebo špatně načteného obrázku. nevíte proč se to děje?

nedělje se to pořád ale často !
Dík za tipy a rady :wink:
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 17 years ago

Tak tohle me zacalo delat vcera,, kdyz jsem napojil sit na noveho "providera". Je to pripojeny bezdratem 5GHz, coz bylo i predtim, ale predtim jsem mel TX/RX CCQ 100%/100% a ted mam 100%/7% a kdyz si pingam nabranu tak to lita od 0 do 711ms a obcas se neco i ztrati uplne, pred tim jsem si pingal s 1ms konstantne. Zarizeni mam porad stejny. Novy provider tvrdi ze "to ty mikrotiky delaj, na pateri jsou nestabilni". Takze sem z toho trosku nestastnej. A vysledek je ten ze kazda druha stranka napise server nenalezen, dam obnovit a stranka naskoci jako vino okamzite.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

homi
Kontaktovat uživatele:

Já mám sice providera stejného za začátku to neděalo ale ted tak 2 mesíce dozadu to zacalo dělat na zařízení jsme nic nedělali HW je stejný...
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

michal.siman píše:Novy provider tvrdi ze "to ty mikrotiky delaj, na pateri jsou nestabilni".

Ano taky znám takového providera, proto používají na páteře zásadně WLA5000 :))))

Tohle může říct akorát lama která neumí udělat kvalitní spoj a vymlouvá se na nestabilitu mikrotiku. Od doby kdy sem začal používat MK (začínal jsem na 2.8.26 tuším, kupovaný z Levi) jsem nezaznamenal s MK problém. Pokud nějaký byl a:
1) byl na bezdrátu, byl vždycky na kabelu nebo na anténě.
2) pokud byl MK nestabilní a sekal se, bylo vadné pc, zdroj, nebo paměti
3) pokud něco nejelo podle mých představ, bylo to vždy mezi klávesnicí a židlí
0 x

homi
Kontaktovat uživatele:

Takže je to špatně postaveným páteřním spojem? dalo by se zjistit na mezi kteryma dvěma body to děla? všude je mikrotik. dík
0 x

Leeonek

homi píše:Takže je to špatně postaveným páteřním spojem?

to jsem nechtěl říct, to co jsem napsal byla jen reakce na to co tvrdil tůj poskytovatel o "mk na páteři"
0 x

schneiderf
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod schneiderf » 17 years ago

To spíše vypadá že ti omezuji connections nebo firewall u !poskytovatele".
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 17 years ago

hmmm, bohuzel mi to dela taky, tady sam Leeonek vcera psal v jinem threadu, ze mu to delalo taky dokud si neudelal svuj solo DNS server nebezici na MK, me to dela taky a dela to jak pri presmerovani DNS pozadavku na naseho ISP, tak pri nastaveni MK jako DNS proxy. Takze reseni je podle me samostatny DNS server
0 x

michal.siman

Leeonek píše:

to jsem nechtěl říct, to co jsem napsal byla jen reakce na to co tvrdil tůj poskytovatel o "mk na páteři"

jo, on tvrdi ze neni nad wrap a ma naprogramovanej nejakej svuj system, kterej uz dela xx let. a mikrotik je dle nej na.... ja na to mam jinej nazor samozrejme. resp. dokud neziskam sam vlastni zkusenosti o opaku tak budu verit radeji stovkam jinych nez jednomu zarytymu odpurci.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 17 years ago

michal.siman píše:
Leeonek píše:

jo, on tvrdi ze neni nad wrap a ma naprogramovanej nejakej svuj system, kterej uz dela xx let. a mikrotik je dle nej na.... ja na to mam jinej nazor samozrejme. resp. dokud neziskam sam vlastni zkusenosti o opaku tak budu verit radeji stovkam jinych nez jednomu zarytymu odpurci.

Presne tyto rozpory jsem mel se svym administratorem, on vsechno delal na linuxu, jakmile sem dal do site prvni Routerboardy jako APecka, tak pokud byl nejaky problem, tak byl hned hromosvod pro nej na svete, to delaji mikrotiky a bylo, ted jsem si udelal vsechno sam na mikrotiku a jede mi to o 50% lip az na ty problemy s DNS
0 x

michal.siman

Ajfel píše:Presne tyto rozpory jsem mel se svym administratorem, on vsechno delal na linuxu, jakmile sem dal do site prvni Routerboardy jako APecka, tak pokud byl nejaky problem, tak byl hned hromosvod pro nej na svete, to delaji mikrotiky a bylo, ted jsem si udelal vsechno sam na mikrotiku a jede mi to o 50% lip az na ty problemy s DNS

jj, pro toho meho poskytovatele taky dela pro ty WRAPy vsechno nejakej linuxar. Jo, sice jim to slape, jak super to nevim, ale jakmile pred nimi reknu mikrotik tak jejich odpoved je "to nefunguje" nebo "se sto lidmi ti to stejne spadne" atd. ja samozrejme nechci nijak schazovat jejich nazory, kdybych deset let delal s necim a nucil se to perfektne, a nekdo mi nabizel neco jineho, tak proste i kdyby to bylo zlaty tak taky reknu "diky, nechci" protoze zvyk je zelezna kosile a i kdybych zjistil ze je to ze zlata, tak se mi stejne nebude chtit predelavat celou nekolik let fungujici strukturu, uz jen kvuli penezum. ja o mikrotiku nevim nic, ale dokud se to nenaucim a nevyzkousim tak rozhodne nebudu rikat ze je to spatny. a pro zacatecnika je to super, klikaci a s podporou zde na foru.

omlouvam se za offtopic, koncim s tim uz :-)
0 x

michal.siman

schneiderf píše:To spíše vypadá že ti omezuji connections nebo firewall u !poskytovatele".

nemuze to tedy souviset se spatnou kvalitou odchozi linky a se ztracejicimi se pakety?
0 x

homi
Kontaktovat uživatele:

jo to by mohlo bejt máme odesilani do internetu poměrně horší ale nevim jaký v tom sou přesně závislosti nebo jakym zůsobem by se to nechalo odladit!
0 x

Leeonek

homi píše:jo to by mohlo bejt máme odesilani do internetu poměrně horší ale nevim jaký v tom sou přesně závislosti nebo jakym zůsobem by se to nechalo odladit!

pokud tam mají sami uplink po 5ce tak se nediv že ti omezují upload, pokud by to tam měli desítkou tak je to jedno
0 x

DRAKK

Příspěvekod DRAKK » 17 years ago

Je to tou linkou k providerovi....vzdyt CCQ je strasne..... 100/7.....Podivej se na anteny a na nasmerovani.....
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******