❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Místo na 64 MB CF nestaci
Místo na 64 MB CF nestaci
Chci se zeptat ze ako sa da rozsirit disk space na PC s MK. MK mam na 64 MB karte. Je mozne pridat napriklad Sata Disk ktory bude zdielany s VF kartou? alebo ako je to mozne poriesit lebo na karte mam volnych 300 KB
0 x
David Kratochvil
kdavid píše:Chci se zeptat ze ako sa da rozsirit disk space na PC s MK. MK mam na 64 MB karte. Je mozne pridat napriklad Sata Disk ktory bude zdielany s VF kartou? alebo ako je to mozne poriesit lebo na karte mam volnych 300 KB
Překonfigurovat FSTAB ale po upgradu je to pase

0 x
Pejsek
0 x
Jan Ptáček
To bych bral, ale jako prekopirovat obsah z jedne karty na druhou? mam pocit ze licence se vztahuje na tu CF kartu ne?
0 x
David Kratochvil
nova - vetsi karta s novou licenci, jine reseni ktere by nebylo zbytecne krkolomne neni
0 x
velkeprdy píše:nova - vetsi karta s novou licenci, jine reseni ktere by nebylo zbytecne krkolomne neni
Problem je ze to nevim ani vyexportovat lebo na karte nemam misto

0 x
David Kratochvil
a co tak zvlastniho mas na karte? tak si to pres files vytahej ven pak udelej export nainstaluj novou kartu a zas to tam natahej
0 x
Bavíme se tady o Mikrotiku na Flash-disku?
Já mám na PC kompletní instalaci Mikrotiku 2.9.40 na Flash-ce a ze 121,2MB mám volných 78,0 MB takže mám zabraných 43,2MB a z toho jsou ještě 6MB zálohy.
A řešení už ti napsali ostatní.
Vyměň Flash-ku za větší, pokud to nutně potřebuješ.
Já mám na PC kompletní instalaci Mikrotiku 2.9.40 na Flash-ce a ze 121,2MB mám volných 78,0 MB takže mám zabraných 43,2MB a z toho jsou ještě 6MB zálohy.
A řešení už ti napsali ostatní.
Vyměň Flash-ku za větší, pokud to nutně potřebuješ.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Zase další co si spletl RoS s FTP Serverem? Jak už bylo řečeno, nejjednodušší je vyměnit disk. A jak už také někdo poznamenal jde to skrze /etc/fstab, nakopírováním dat na ten sekundární disk a potom jen udělat symbolický link z toho adresáře, který se tak plní.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!
Petr Vlašic píše:Zase další co si spletl RoS s FTP Serverem? Jak už bylo řečeno, nejjednodušší je vyměnit disk. A jak už také někdo poznamenal jde to skrze /etc/fstab, nakopírováním dat na ten sekundární disk a potom jen udělat symbolický link z toho adresáře, který se tak plní.
kolego zase takovy navod jste mu davat nemusel, prispiva to k tomu ze pokud lidem vyslovne nereknete ze to nejde tak se o to budou cim dal vice snazit
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
velkeprdy píše:kolego zase takovy navod jste mu davat nemusel, prispiva to k tomu ze pokud lidem vyslovne nereknete ze to nejde tak se o to budou cim dal
vice snazit
Jakýpak návod? Malé nakopnutí pro případ, že dotyčnému něco říkají znalosti ovládání POSIXových systémů, no a pokud ne, tak je mu to stejně k ničemu, protože to jen tak klikací metodou pokus-omyl nezbastlí a já nikoho nebudu nic učit(teda pokud jsou volně dostupné materiály) .
Maxik píše:To prece nevadi kazdy at si dela co chce ne ?
Každý ať si dělá co chce pokud tomu rozumí, protože pokud ne, následky bývají většinou katastrofální.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!
no ja to myslel spis tak ze se tady nekdo zmini o tom ze se da do linuxu zkompilovat a dotvorit podpora mpeg kodovani a jeste k tomu zmini ze mikrotik je linux a ten dotycny do toho hned zitra narve 8 TUNERU na satelit a bude se vyptavat kde ma xinbox fine tune protoze mu skrci jednicka na kabelovce
0 x