zdravim,
jde nějak přinutit MKčko aby dělalo grafy z Queue Tree a ne z Simple Tree?
Díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
grafy z QT
hapi píše:zdravim,
jde nějak přinutit MKčko aby dělalo grafy z Queue Tree a ne z Simple Tree?
Díky
myslim ze nie. ja to riesim tak ze si vytvorim queue tree kde obmedzujem a potom pre kazdu IP zvlast simple queue kde nieje rychlost obmedzena(sluzi iba na graf).
0 x
jo to mě napadlo taky ale měří mi to jenom jeden směr a když SQ nastavim na mangle tak taky jenom jeden směr
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hapi píše:jo to mě napadlo taky ale měří mi to jenom jeden směr a když SQ nastavim na mangle tak taky jenom jeden směr
to by zaujimalo aj mna preco to meria iba jeden smer (upload)
0 x
janrad píše:hapi píše:jo to mě napadlo taky ale měří mi to jenom jeden směr a když SQ nastavim na mangle tak taky jenom jeden směr
to by zaujimalo aj mna preco to meria iba jeden smer (upload)
Neco mate blbe, me to meri oba smery, nezapomeli jste, ze pro kazdy smer musite udelat graf zvlast ?
0 x
to my došlo, jenom že je tam destination address a target address, a to target address je vlastně source address, taková blbost. Na druhou stranu, jeden graf funguje pro oba směry ale ne když už je to v QT.
0 x
hapi píše:to my došlo, jenom že je tam destination address a target address, a to target address je vlastně source address, taková blbost. Na druhou stranu, jeden graf funguje pro oba směry ale ne když už je to v QT.
rozdil je v OID, pro kazdy smer je jine, btw. dle meho nazoru target address je pro kterou IP se ma dana queue uplatnovat v obou smerech a dalsi btw. tyto udaje jsou v SQ a ne v QT
OID:
bytes-in=.1.3.6.1.4.1.14988.1.1.2.1.1.8.1
bytes-out=.1.3.6.1.4.1.14988.1.1.2.1.1.9.1
Predposledni cislo je rozliseni co sledujes a posledni cislo je cislo queue
0 x
plánuju že to budu tahat ven SNMPčkem takže předpokládám že to stejně bude potřeba mít v SQ, nebo to pude tahat z QT? přeci jenom by bylo dost blbí kdyby člověk musel mít všechno "dvakrát"
0 x