❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Označování packetů a následný QOS vůbec nefunguje

Návody a problémy s konfigurací.
homi
Kontaktovat uživatele:

Označování packetů a následný QOS vůbec nefunguje

Příspěvekod homi » 17 years ago

Zdravím Vás a žádám vás o radu:
Na Hlavnim serveru mám Mikrotik V3.3. A mám problémy s Manglem a následným QOSem.
Hlídám přenesená data na vstupu a na výstupu (taky nefunguje) mám to rozdělené tak, že hlídám www, postu, ftp, p2p, a other
takže:
add action=jump chain=forward comment="TEST - D" disabled=no jump-target=Homolka-D src-address=10.31.22.12
add action=jump chain=forward comment="TEST - U" disabled=no dst-address=10.31.22.12 jump-target=Homolka-U
(u tohodle mam jenom prohozeny DOWN a UP ale to nemění na situaci nic že to nefunguje)
pokračování:

add action=mark-packet chain=Homolka-D comment="Homolka - D HTTP" disabled=no dst-port=80,443 new-packet-mark=D-HTTP-Homolka passthrough=yes protocol=tcp
add action=mark-packet chain=Homolka-D comment="Homolka - D POSTA " disabled=no dst-port=25,110,143 new-packet-mark=D-POSTA-Homolka passthrough=yes \
protocol=tcp
add action=mark-packet chain=Homolka-D comment="Homolka - D P2P" disabled=no new-packet-mark=D-P2P-Homolka p2p=all-p2p passthrough=yes
add action=mark-packet chain=Homolka-D comment="Homolka - D Other" disabled=no new-packet-mark=D-Other-Homolka passthrough=yes
add action=mark-packet chain=Homolka-D comment="Homolka - D FTP" connection-type=ftp disabled=no new-packet-mark=D-FTP-Homolka passthrough=yes

add action=mark-packet chain=Homolka-U comment="Homolka - U HTTP" disabled=no new-packet-mark=U-HTTP-Homolka passthrough=yes protocol=tcp src-port=80,443
add action=mark-packet chain=Homolka-U comment="Homolka - U POSTA " disabled=no new-packet-mark=U-POSTA-Homolka passthrough=yes protocol=tcp \
src-port=25,110,143
add action=mark-packet chain=Homolka-U comment="Homolka - U P2P" disabled=no new-packet-mark=U-P2P-Homolka p2p=all-p2p passthrough=yes
add action=mark-packet chain=Homolka-U comment="Homolka - U FTP" connection-type=ftp disabled=no new-packet-mark=U-FTP-Homolka passthrough=yes
add action=mark-packet chain="Homolka-U" comment="Homolka - U Other" disabled=no new-packet-mark="U-Other-Homolka" passthrough=yes

A následně na to navazuje QOS který bohužel nejede... :( :oops:
Známej má to samé a jede mu to jak víno. bohužel nevím proč to nejede mě. Síť je routovaná, základní pravidla ve FW...

pište pište pište moc děkuju za nápady
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

podivej se ke me do dema tam to funguje jak ma. Viz sekce dema.
0 x

homi
Kontaktovat uživatele:

Bohužel se mi zdá že je to trochu nějak jinak než to mám já. Nevím proč mě to nefunguje když třeba u kamoše na sítí to šlape jak víno.
jinak demo pekny
0 x

cin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cin » 17 years ago

vypni passthroug mudi byt pri markovsni paketov vypnuty len pri markovsni konekcii moze byt zapnuty takze :
passthrough=no
0 x

homi
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem provedl vypnul jsem to a porad beze změn jako kdybych nic neudělal...

Nemuze byt chyba nekde jinde :?:
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

to se dost tezko odhaduje co je spatne nahod demo a muzem se o necem bavit.
0 x