❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mikrotik, Vista, atd...

Návody a problémy s konfigurací.
matej.chuck

Mikrotik, Vista, atd...

Příspěvekod matej.chuck » 17 years ago

Zdravím všechny příznivce mikrotiků...
Po dnešku mám zajímavou záhadu, kterou bych potřeboval vyřešit. Připojoval jsem klienta pomocí mikrotiku. Na wlaně jsem měl routovanou adresu 10.52... a něco a na ethernetu jsem měl 192.168.1.1. Měl jsem tam nastavený dhcp a prostě všechno tak jak jsem zvyklej... Na počítači s win XP mi net běžel úplně bez problémů... Na počítači s Vistama běžel jen tak na půl. Ping šel až na http://www.seznam.cz ale prohlížeč neukázal nic... Visty si stahovali aktualizace, antivir si stahoval aktualizace, ale já se na internet nedostal... Nevíte někdo co s tím? Děkuji za odpověď...
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 17 years ago

matej.chuck píše:Zdravím všechny příznivce mikrotiků...
Po dnešku mám zajímavou záhadu, kterou bych potřeboval vyřešit. Připojoval jsem klienta pomocí mikrotiku. Na wlaně jsem měl routovanou adresu 10.52... a něco a na ethernetu jsem měl 192.168.1.1. Měl jsem tam nastavený dhcp a prostě všechno tak jak jsem zvyklej... Na počítači s win XP mi net běžel úplně bez problémů... Na počítači s Vistama běžel jen tak na půl. Ping šel až na http://www.seznam.cz ale prohlížeč neukázal nic... Visty si stahovali aktualizace, antivir si stahoval aktualizace, ale já se na internet nedostal... Nevíte někdo co s tím? Děkuji za odpověď...

skus napevno napisat dns server a najlepsie aj ip adresy do windowsu... urcite to pojde
0 x

mika_hakkinen

Příspěvekod mika_hakkinen » 17 years ago

měl jsem problem u zakazníka že z router od edimaxe kde bylo zapnuté dhcp ip visty nikdy nedostali, nezjistil jsem problem, pevná ip jede v poho
0 x

matej.chuck

Zkoušel jsem nastavit pevně dns, zkoušel jsem pevně nastavit i ip... Nechodilo... Když to bylo puštěný přez dhcp, tak adresu získal... Vždyť jsem si normálně pignul kamkoliv do internetu, ale prostě ty stránky neběžely... Tam bude nějaký blbý zabezpečené či co... Ale já žádný nenašel... Prostě jsem z toho paf..
0 x

mika_hakkinen

Příspěvekod mika_hakkinen » 17 years ago

a co ping do netu, zadat jak ip tak domenový název
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 17 years ago

Co mám já zkušenost s Vistama tak nejdřív je potřeba stáhnout aktualizace od microsoftu. Teprve pak se to připojí přes wifi. A když ne tak zadat pevnou IP. Případne laborovat s Firewallem....
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 17 years ago

Nema v prohlizeci nastavenou proxy? Co firefox?

mira
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 17 years ago

ja mam zase problem s vistama a winboxem... nejde mi zobrazeni a pripojeni na MT prez ty tři ... (přez MAC adresu) vedle toho pole co se zadava adresa.. nevim kde je chyba.. firewall atp mam vyply.... neumíte někdo poradit?
thX
0 x
Jan Ptáček

honzam

Příspěvekod honzam » 17 years ago

net.work píše:ja mam zase problem s vistama a winboxem... nejde mi zobrazeni a pripojeni na MT prez ty tři ... (přez MAC adresu) vedle toho pole co se zadava adresa.. nevim kde je chyba.. firewall atp mam vyply.... neumíte někdo poradit?
thX

a přes IP ti jde?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 17 years ago

honzam píše:
net.work píše:ja mam zase problem s vistama a winboxem... nejde mi zobrazeni a pripojeni na MT prez ty tři ... (přez MAC adresu) vedle toho pole co se zadava adresa.. nevim kde je chyba.. firewall atp mam vyply.... neumíte někdo poradit?
thX

a přes IP ti jde?

Pres IP noproblem....
0 x
Jan Ptáček

matej.chuck

Lidi, firewall jsem měl vypnutej, zkoušel jsem IE i FF, ale prostě nic... Ping jsem zkoušel na konkrátní adresu i na třeba http://www.seznam.cz.... A prostě to nejelo... A víte co pomohlo? Reinstal vist...

Prostě a jednoduše visty do kopru...
0 x

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

matej.chuck píše:Prostě a jednoduše visty do kopru...

Visty za nic nemůžou, téměř vždy je problém mezi židlí a klávesnicí.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!

belmorfeus

Příspěvekod belmorfeus » 17 years ago

-- píše:Visty za nic nemůžou, téměř vždy je problém mezi židlí a klávesnicí.

Ano to je přesné, bohužel většina lidí to nepobere :-)
0 x

matej.chuck

Promiňte lidi... Sice nejsem nováček v sítích a v konfiguraci, ale prostě u tohodle jsem seděl hodinu a půl a nic jsem nevyřešil, když si to ty pitomí visty blokujou bůh ví kde, tak se to blbě hledá... No a pak přijel kámoš, kterej to zkoušel taky hodinu a pak to vyřešil jednoduše... Ale co říkal, tak se to pak rozjelo okomžitě... Takže zas takovej problém mezi židlý a klávesnicí nebyl...
0 x

Besito

Příspěvekod Besito » 17 years ago

matej.chuck píše:Promiňte lidi... Sice nejsem nováček v sítích a v konfiguraci, ale prostě u tohodle jsem seděl hodinu a půl a nic jsem nevyřešil, když si to ty pitomí visty blokujou bůh ví kde, tak se to blbě hledá... No a pak přijel kámoš, kterej to zkoušel taky hodinu a pak to vyřešil jednoduše... Ale co říkal, tak se to pak rozjelo okomžitě... Takže zas takovej problém mezi židlý a klávesnicí nebyl...

A co s tim kámoš dělal?
0 x