❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Simple queues v bridge nastaveni
Simple queues v bridge nastaveni
Máme AP kde mame bridge nastaveni obou wifi karet a LAN. Muzete mi nekdo pomoci s nastavenim mangle packetu popr. simple queues? Pokud vytvorim pravidla v mangle tak mi nefunguji stejne jako simple queues. Zakladni otazka je, funguje manglovani packetu v bridge modu bez routovani? Z mnoha duvodu zatim preferujeme bridge mod pred routovanim. Diky
0 x
-
mohol by si to napisat trosku presnejsie popripade poslat vypis tvojich nastaveni, je to dost nezrozumitelne
0 x
Mame dve wireless karty v RB333. RB333 je propojen ethernetovym kabelem do switche. DLe navodu zde na foru jsem vytvoril bridge mezi wireless kartami a ethernetem. RB333 funguje jako "klasice" radio /drive jsme meli CPX/.Klienti jsou pripojeni pres wireless rozhrani k RB333, ten je pripojen k internetove konektivite.
Muzete mi poslat odkaz na demo popr. modelovy pripad jak by melo byt nastaveno, aby fungovalo manglovani packetu popr. queues? Diky moc
Muzete mi poslat odkaz na demo popr. modelovy pripad jak by melo byt nastaveno, aby fungovalo manglovani packetu popr. queues? Diky moc
0 x
-
Takysem to zkoušel, ale SQ mi na RB nejelo jen na PC
, musel sem to dát manglama se zadaným rozhraním, ale taky nic extra a tak přemýšlím, že to předělám na routing.

0 x
To že si paranoidní ještě neznamená, že po Tobě nikdo nejde.
Predpokladam ze tam mas mikrotik nekterou verzi 3, jestli ano tak musis zapnout v bridge setting - use ip firewall. Me to trvalo asi dva dny nez jsem na to prisel, uz jsem to chtel hodit z okna. 

0 x
Vrele diky, ja uz den a pul resim proc se mi to chova tak divne
.

0 x
Tom4s píše:Predpokladam ze tam mas mikrotik nekterou verzi 3, jestli ano tak musis zapnout v bridge setting - use ip firewall. Me to trvalo asi dva dny nez jsem na to prisel, uz jsem to chtel hodit z okna.
Taky jsem se stim pral dva dny a tohle mi moc pomohlo !! diky !!!!
0 x