❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Simple queues v bridge nastaveni

Návody a problémy s konfigurací.
alik1975

Simple queues v bridge nastaveni

Příspěvekod alik1975 » 17 years ago

Máme AP kde mame bridge nastaveni obou wifi karet a LAN. Muzete mi nekdo pomoci s nastavenim mangle packetu popr. simple queues? Pokud vytvorim pravidla v mangle tak mi nefunguji stejne jako simple queues. Zakladni otazka je, funguje manglovani packetu v bridge modu bez routovani? Z mnoha duvodu zatim preferujeme bridge mod pred routovanim. Diky
0 x

radocicala

Příspěvekod radocicala » 17 years ago

mohol by si to napisat trosku presnejsie popripade poslat vypis tvojich nastaveni, je to dost nezrozumitelne
0 x

alik1975

Příspěvekod alik1975 » 17 years ago

Mame dve wireless karty v RB333. RB333 je propojen ethernetovym kabelem do switche. DLe navodu zde na foru jsem vytvoril bridge mezi wireless kartami a ethernetem. RB333 funguje jako "klasice" radio /drive jsme meli CPX/.Klienti jsou pripojeni pres wireless rozhrani k RB333, ten je pripojen k internetove konektivite.
Muzete mi poslat odkaz na demo popr. modelovy pripad jak by melo byt nastaveno, aby fungovalo manglovani packetu popr. queues? Diky moc
0 x

Karel Půček

Příspěvekod Karel Půček » 17 years ago

Takysem to zkoušel, ale SQ mi na RB nejelo jen na PC :?: , musel sem to dát manglama se zadaným rozhraním, ale taky nic extra a tak přemýšlím, že to předělám na routing.
0 x
To že si paranoidní ještě neznamená, že po Tobě nikdo nejde.

Tom4s

Příspěvekod Tom4s » 17 years ago

Predpokladam ze tam mas mikrotik nekterou verzi 3, jestli ano tak musis zapnout v bridge setting - use ip firewall. Me to trvalo asi dva dny nez jsem na to prisel, uz jsem to chtel hodit z okna. :)
0 x

brumla

Příspěvekod brumla » 17 years ago

Vrele diky, ja uz den a pul resim proc se mi to chova tak divne :D.
0 x

orinox
antispam: Ano

Příspěvekod orinox » 15 years ago

Tom4s píše:Predpokladam ze tam mas mikrotik nekterou verzi 3, jestli ano tak musis zapnout v bridge setting - use ip firewall. Me to trvalo asi dva dny nez jsem na to prisel, uz jsem to chtel hodit z okna. :)

Taky jsem se stim pral dva dny a tohle mi moc pomohlo !! diky !!!!
0 x