❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Poradí někdo spoj 10 km bez viditelnosti?

Návody a problémy s konfigurací.
velavista

Poradí někdo spoj 10 km bez viditelnosti?

Příspěvekod velavista » 17 years ago

Ahojky, rád bych vás požádal o radu.Kamarád se marně snaží připojit k internetu,bydlí tak blbě,že kromě gprs na ostatní může zapomenout,samozřejmě i na O2.Napadlo nás,připojit ho přes wifi,ale problém je to,že bydlí v ïolíku osazen po všech směrech stromy bez viditelnosti kamkoliv.Je nějaká šance připojit ho přes wifi?Myslím oběma anténama vysílát do vzduchu a tam ty signáli spojit?Je to reálné a o jakých anténách bychom měli přemýšlet?Moc děkuju za odpověï
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 17 years ago

velavista píše:Ahojky, rád bych vás požádal o radu.Kamarád se marně snaží připojit k internetu,bydlí tak blbě,že kromě gprs na ostatní může zapomenout,samozřejmě i na O2.Napadlo nás,připojit ho přes wifi,ale problém je to,že bydlí v ïolíku osazen po všech směrech stromy bez viditelnosti kamkoliv.Je nějaká šance připojit ho přes wifi?Myslím oběma anténama vysílát do vzduchu a tam ty signáli spojit?Je to reálné a o jakých anténách bychom měli přemýšlet?Moc děkuju za odpověï

na wifi at radši zapomene :wink:
0 x

Benny

Příspěvekod Benny » 17 years ago

Navrhuju se prestehovat, jina moznost asi neni :)
0 x

reset

Příspěvekod reset » 17 years ago

doporucuji dotahnout kabel vcetne elektriky k nejblizsimu a nejvyzsimu stromu a na spicku pridelat antenu.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

udelej to na vice preskoku jestli je to mozne a opravdu to chces :) Bez viditelnosti ani ranu.
0 x

velavista

jj,moc díky,myslel jsem si,že má asi těžkej útrum,ale jistej jsem si nebyl:-(
0 x

velavista

přeskok?Jak to provedu,a kolik se to pohybuje?
0 x

honzam

velavista píše:přeskok?Jak to provedu,a kolik se to pohybuje?

přeskok je že to povedeš přes sousední dům, pak další....

Tak dlouho až někam uvidíte :)
0 x

velavista

aha,jenže to má háček,tam ani není ani sousední dům:-)Jen stromy,kdyby aspoň nebyli tak vysoké.Pokud existuje místo s názvem konec světa,tak tady to místo by mu mohlo konkurovat:-(
0 x

honzam

velavista píše:aha,jenže to má háček,tam ani není ani sousední dům:-)Jen stromy,kdyby aspoň nebyli tak vysoké.Pokud existuje místo s názvem konec světa,tak tady to místo by mu mohlo konkurovat:-(

tak potom fakt jedině anténu na strom. :D I takové instalace jsem viděl. A nebo se přestěhovat...
0 x

velavista

jj,moc díky za rady,aspoň jsem se ujistil,že pokud řešení je,vyšlo by ho to na pěknej ranec.Tak moc díky,jinde jsem se nedočkal odpovědi ani po tejdnu,u vás cca 5 minut.
0 x

honzam

velavista píše:jj,moc díky za rady,aspoň jsem se ujistil,že pokud řešení je,vyšlo by ho to na pěknej ranec.Tak moc díky,jinde jsem se nedočkal odpovědi ani po tejdnu,u vás cca 5 minut.

nemáš zač :wink:
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 17 years ago

honzam píše:
velavista píše:jj,moc díky za rady,aspoň jsem se ujistil,že pokud řešení je,vyšlo by ho to na pěknej ranec.Tak moc díky,jinde jsem se nedočkal odpovědi ani po tejdnu,u vás cca 5 minut.

nemáš zač :wink:

hmm...satelitni konekt? :twisted:
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

soooc

Příspěvekod soooc » 17 years ago

Podle me by ho to stalo celkem malo, pokud ma nejaky strom blizko domu, tak do 100 metru, tak by se do 10k urcite vesel :) Pripadne at si tam postavi stozar, je to sice drahe a tak, ale zas by mel jistotu, ze mu to veverky nesezerou :)
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 17 years ago

soooc píše:

Podle me by ho to stalo celkem malo, pokud ma nejaky strom blizko domu, tak do 100 metru, tak by se do 10k urcite vesel :) Pripadne at si tam postavi stozar, je to sice drahe a tak, ale zas by mel jistotu, ze mu to veverky nesezerou :)

Veverek bych se nebal, ale toho vykyvu jo, zvlast na 10 km :)
0 x