❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Poradí někdo spoj 10 km bez viditelnosti?
Poradí někdo spoj 10 km bez viditelnosti?
Ahojky, rád bych vás požádal o radu.Kamarád se marně snaží připojit k internetu,bydlí tak blbě,že kromě gprs na ostatní může zapomenout,samozřejmě i na O2.Napadlo nás,připojit ho přes wifi,ale problém je to,že bydlí v ïolíku osazen po všech směrech stromy bez viditelnosti kamkoliv.Je nějaká šance připojit ho přes wifi?Myslím oběma anténama vysílát do vzduchu a tam ty signáli spojit?Je to reálné a o jakých anténách bychom měli přemýšlet?Moc děkuju za odpověï
0 x
velavista píše:Ahojky, rád bych vás požádal o radu.Kamarád se marně snaží připojit k internetu,bydlí tak blbě,že kromě gprs na ostatní může zapomenout,samozřejmě i na O2.Napadlo nás,připojit ho přes wifi,ale problém je to,že bydlí v ïolíku osazen po všech směrech stromy bez viditelnosti kamkoliv.Je nějaká šance připojit ho přes wifi?Myslím oběma anténama vysílát do vzduchu a tam ty signáli spojit?Je to reálné a o jakých anténách bychom měli přemýšlet?Moc děkuju za odpověï
na wifi at radši zapomene

0 x
velavista píše:přeskok?Jak to provedu,a kolik se to pohybuje?
přeskok je že to povedeš přes sousední dům, pak další....
Tak dlouho až někam uvidíte

0 x
velavista píše:aha,jenže to má háček,tam ani není ani sousední dům:-)Jen stromy,kdyby aspoň nebyli tak vysoké.Pokud existuje místo s názvem konec světa,tak tady to místo by mu mohlo konkurovat:-(
tak potom fakt jedině anténu na strom.

0 x
velavista píše:jj,moc díky za rady,aspoň jsem se ujistil,že pokud řešení je,vyšlo by ho to na pěknej ranec.Tak moc díky,jinde jsem se nedočkal odpovědi ani po tejdnu,u vás cca 5 minut.
nemáš zač

0 x
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
honzam píše:velavista píše:jj,moc díky za rady,aspoň jsem se ujistil,že pokud řešení je,vyšlo by ho to na pěknej ranec.Tak moc díky,jinde jsem se nedočkal odpovědi ani po tejdnu,u vás cca 5 minut.
nemáš zač
hmm...satelitni konekt?

0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
velavista píše:jj,moc díky za rady,aspoň jsem se ujistil,že pokud řešení je,vyšlo by ho to na pěknej ranec.Tak moc díky,jinde jsem se nedočkal odpovědi ani po tejdnu,u vás cca 5 minut.
Podle me by ho to stalo celkem malo, pokud ma nejaky strom blizko domu, tak do 100 metru, tak by se do 10k urcite vesel

0 x
soooc píše:velavista píše:jj,moc díky za rady,aspoň jsem se ujistil,že pokud řešení je,vyšlo by ho to na pěknej ranec.Tak moc díky,jinde jsem se nedočkal odpovědi ani po tejdnu,u vás cca 5 minut.
Podle me by ho to stalo celkem malo, pokud ma nejaky strom blizko domu, tak do 100 metru, tak by se do 10k urcite veselPripadne at si tam postavi stozar, je to sice drahe a tak, ale zas by mel jistotu, ze mu to veverky nesezerou
Veverek bych se nebal, ale toho vykyvu jo, zvlast na 10 km

0 x