❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

u Torrent = ping na AP < 800ms

Návody a problémy s konfigurací.
kdavid

u Torrent = ping na AP < 800ms

Příspěvekod kdavid » 17 years ago

Mam sakra velky problem. Akonahle klienti zapnu u Torrent na APcku vyskocia pingy radovo nad 400 ms az 800 ms. Co sa da robit bez zasahu u klienta? Lebo tento problem mam skoro na kazdom AP.
0 x

fra.iesus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod fra.iesus » 17 years ago

vyskoci pingy na co? na dane klienty nebo na ap?
0 x

kdavid

Příspěvekod kdavid » 17 years ago

fra.iesus píše:vyskoci pingy na co? na dane klienty nebo na ap?

Vyskoky ping skrz AP. Cize od klientu na net aj z natu na klienty pripojene na AP. A nejen na toho jedneho co pouziva u Torent ale na vsetkych
0 x

belmorfeus

Příspěvekod belmorfeus » 17 years ago

jj tohle je velkej problem vsech AP, typuju ze je to slabe CPU a silene moc connection, problem je ze to AP to proste neustojí a ostatní klienti jsou výš kde.
Tohle jsem resil a vyresil nasazenim RB133 + R52, nebo PC Router s R52 kartama a problem s torentem zmyzel, rekl bych ze je to dano o dost vetsim vypocetnim vykonem tech stroju v porovnani s HW AP (osobne mi to delalo na CPX WPE54G)
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 17 years ago

belmorfeus píše:jj tohle je velkej problem vsech AP, typuju ze je to slabe CPU a silene moc connection, problem je ze to AP to proste neustojí a ostatní klienti jsou výš kde.
Tohle jsem resil a vyresil nasazenim RB133 + R52, nebo PC Router s R52 kartama a problem s torentem zmyzel, rekl bych ze je to dano o dost vetsim vypocetnim vykonem tech stroju v porovnani s HW AP (osobne mi to delalo na CPX WPE54G)

Nejlepší je RB532 a omezovat počet connection
0 x

reset

Příspěvekod reset » 17 years ago

ja omezuju pocet konection na 50 , coz pro bezne pouzivani staci, pokud user nepouziva p2p site, tak se da rici (az na extra vyjimky), nepreleze 10connection. Pouze spatni p2p klienti jsou schpny sezrat conexi tolik, ze to usmazi AP (router)
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

Ja mam jen na hlavnim routeru connlimity pro p2p a zadnej problem tohoto typu nemam.
0 x

Blood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Blood » 17 years ago

ahoj, mohli byste mi prosím napsat, jak máte nastavené omezení těch connection limit ? předem díky
dřív jsem se o něco podobného pokoušel, ale nějak mi to neběželo, jestli to není tím, že používám SQ ?
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 17 years ago

Omezovat connections nastavene na min nez 200 je hloupe :( Chudaci pak lidi, co treba pouzivaji download klienty :(
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Musis omezovat jen P2p pripadne Rapidshare ne web. Muzes se podivat na me demo v sekci dema 2 od vrchu ;)
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 17 years ago

Blood píše:ahoj, mohli byste mi prosím napsat, jak máte nastavené omezení těch connection limit ? předem díky
dřív jsem se o něco podobného pokoušel, ale nějak mi to neběželo, jestli to není tím, že používám SQ ?

Vyzera to takto:

;;; P2P Obmedzenie poctu spojeni
chain=forward action=drop p2p=all-p2p src-address=10.xx.xx.xxx
protocol=tcp connection-limit=50,32
0 x

czatlantis

Příspěvekod czatlantis » 17 years ago

Maxik píše:Musis omezovat jen P2p pripadne Rapidshare ne web. Muzes se podivat na me demo v sekci dema 2 od vrchu ;)

rapidshare bych neomezoval...p2p jsou svinstvo ale budte radi za rapida...
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Myslis ze rapid je o neco lepsi ? Kdyz taha pres prohlizec tak to je ok. ale co ten programek z rapidu dela to konexi jako svina nic hezkeho. PCQ a nizka priorita na ne
0 x

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

Maxik píše:Myslis ze rapid je o neco lepsi ? Kdyz taha pres prohlizec tak to je ok.

Přesně tak. Jedná se o obyčejné TCP spojení, které se velmi dobře kočíruje. A mám pocit, že dokonce na jeden soubor lze využít pouze jedno spojení(totiž, když jsem klikl na ikonku vícevláknové spojení, tak se nechtělo navázat spojení a na stránkách rapidu na mě vyskočilo, že si zase musím počkat XX min.), takže buïme rádi za rapida.
Maxik píše:ale co ten programek z rapidu dela to konexi jako svina nic hezkeho

O čem je řeč? To šlo asi nějak mimo mě.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!

Maxik
Kontaktovat uživatele:

To je neco jako download akcelerator myslim ze to bylo pro rapidshare a take je mozne ze je to jen pro rapid premium - tedy placeny a je to stejne svinstvo jako jiny download akcelerator, mnoho konexi u nas to par lidi pouziva tak jsem si na to musel posvitit :)
0 x