❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

routovani 2 Servery 2 spoje

Návody a problémy s konfigurací.
belmorfeus

routovani 2 Servery 2 spoje

Příspěvekod belmorfeus » 17 years ago

Řešim takovej problem, mam proti sobe 2 routery, ktery jsou propojeny nstreame2 spojem, jeden spoj z toho NS2 se mi dneska rozpadl tak jsem to pustil cele po tom druhem, krasne je ze to vcelku v pohode bezi, ale napadlo me, dalo by se nejak nastavit routovani tak aby urcite bloky adres bezely po jednom spoji a jine bloky adres po druhem spoji?
Az to opravim tak uz bych nedelal nstreame2 spoj ale nechal to jako klasicke spoje a pouze rozlozil zatez mezi oba spoje pomoci routovani, napada nekoho jak to udelat ?
Jde mi hlavne o to ze kdyz se NS2 rozpadne tak se na tu vzdalenou stranu nedostanu, ale takhle bych mel 2 spoje, ktery budou na sobe +- nezavysle a pritom se bude prenosova kapacita tech spoju nadherne scitat. Mozna z toho i vytahnu vic, protoze mam pomer download a upload skoro 1:3 takze bych na obou spojich vyuzil o dost vetsi download.
0 x

ikvac

Příspěvekod ikvac » 17 years ago

0 x

belmorfeus

Příspěvekod belmorfeus » 17 years ago

myslel jsem ze bonding funguje jen na FD spojich, nebo to neni pravda?
Ja mel puvodne na mysli ze bych natvrdo urcil jake rozsahy adres pojedou pres jakej spoj, nevite nekdo jak by to presne melo bejt nastaveny ? Trosku me mate ze vlastne to bude koncit na stejnem stroji, a jelikoz je to v ostrem provozu nemam moc prostoru experimentovat.
0 x

ikvac

Příspěvekod ikvac » 17 years ago

belmorfeus píše:myslel jsem ze bonding funguje jen na FD spojich, nebo to neni pravda?
Ja mel puvodne na mysli ze bych natvrdo urcil jake rozsahy adres pojedou pres jakej spoj, nevite nekdo jak by to presne melo bejt nastaveny ? Trosku me mate ze vlastne to bude koncit na stejnem stroji, a jelikoz je to v ostrem provozu nemam moc prostoru experimentovat.

Psal jsi, ze chces kapacitu spoje scitat. Na to je bonding. Lze i na half-duplex spojich pres EoIP.
Pokud ovsem chces routovat cast provozu pres jeden spoj, zbytek pres druhy, lze to samozrejmne take. IP - Firewall - Mangle a rule s Action "Mark routing" bude tvuj kamarad.
0 x