❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Výběr typu spojení
Výběr typu spojení
Krásný den na fóru. Měl bych na Vás všechny prosbu. Mám dvě sítě vzdálené od sebe cca 300metrů a právě se rozhoduji jakým typem spoje je propojit. Koukal jsem zde na fóru na různé názory od volby frekvence po používání Nstream potažmo DualNStream. V současné době mi spoj jede na provizóriu (2,4GHz AP/Client) a dostanu z toho cca 600kBps. Co by jste použili na propojení takových to dvou LAN - jakou technologii, frekvenci, případně i vaše zkušenosti by mě zajímali. Díky moc za ochotu 

0 x
Ahoj zalezi na rozpoctu a ocekavane rychlosti
pokud to chces jen premostit pouzij 2x trendnet VX7800 udela 20Mbit HD nebo muzes pouzit i routerboardy to je ale mnohem drazsi, spis mensi rychlost ale zas vice nastaveni atd. Rozhodne pouzit 5Ghz pasmo a 2 parabolky 60cm nebo i mensi pokud je to blizko.

0 x
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Leeonek píše:Maxi a co na těch 300m rovnou použít 90 a nebo 120cm paraboly, aby to dobře šlapalo....
300m, víš kolik je 300m? to vemeš šutr, párkrát hodíš a si tam. Na co panebože 27db paraboly?

0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
ByZaK píše:Krásný den na fóru. Měl bych na Vás všechny prosbu. Mám dvě sítě vzdálené od sebe cca 300metrů a právě se rozhoduji jakým typem spoje je propojit. Koukal jsem zde na fóru na různé názory od volby frekvence po používání Nstream potažmo DualNStream. V současné době mi spoj jede na provizóriu (2,4GHz AP/Client) a dostanu z toho cca 600kBps. Co by jste použili na propojení takových to dvou LAN - jakou technologii, frekvenci, případně i vaše zkušenosti by mě zajímali. Díky moc za ochotu
pokud je to technicky alespon trosku mozny, zkus zvazit treba pouziti vlakna.. obycejnej MM kabel (4 vlakno) koupis cca za 18-20.- Kč, plus dva nejaky obyc. mediakonvertory (cca 4000.- za oba). Nedostanes se cenove asi do hranice pouzity WiFi spoju, ale mas to na "dosmrti" a klidně i 1GBit FD.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák