❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak nastavit bridge

Návody a problémy s konfigurací.
ro000917

Jak nastavit bridge

Příspěvekod ro000917 » 17 years ago

Mám jeden problém. Od počátku co používám MK jedu v režimu routování. A asi budu muset nastavit bridge s VLAN. A nemám zkušenost. Mám následující situaci: Potřebuji dostat sí 192.168.3.0/24 přes dva MK, které jsou spolu momentálně propojené bezdrátovým spojem(ten je řešen D-link <->D-link, které jsou propojeny s MK přes ETH) Tento způsob nechte bez komentáře, budu to samozřejmě předělávat. Takže, MK č.1 bych připojil na ETH kartu sí 192.168.3.0/24, která vede odněkud z LINUXu. No a tuto sí bych potřeboval dostat do MK č.2 (RB532)na volný eth port. Musím podotknout, že přes tyto MK a i zmíněný spoj jede internetový provoz, a tu sí tam potřebuji "vpašovat". Děkuji za vstřícnost
0 x

ro000917

Příspěvekod ro000917 » 17 years ago

tak si odpovím sám. Už jsem našel řešení, i když si nejsem jistý čistotou, ale funguje mi to. V obou MK kterých se to týká jsem vytvořil INT EoIP. Takže mám mezi nimi tunel(musí být stejné tunnel ID).Pak jsem vytvořil BRIDGE kde jsem spojil ETH1 kde mám připojenou sí 192.168.3.0/24 a nový INT EoIP který je tunelem do druhého MK. V druhém MK jsem udělal to samé, kde ETH port na kterým chci mít sí 192.168.3.0/24 je jedním INT v BRIDGI. Nezapomenout na FIREWAL a uvolnit pravidla pro tyto interfaces! Dále jsem pro jistotu nastavil pravidla v BRIDGE.

/ interface bridge filter
add chain=forward action=accept comment="" disabled=no
add chain=input action=accept comment="" disabled=no
add chain=output action=accept comment="" disabled=no

Dělal jsem to celé na dálku a bez odladění. Ale funguje to! Teda až na jednu věc. Dostal jsem sice na druhou stranu onu sí, ale služba DHCP se mi tam nedostává, což mě mrzí. Třeba to ještě doladím.

Možná mám ještě rezervy v nastavení v IP address a IP routing, ale to ještě doladím, jen nevím kdy. Kdyby mi přece jen chtěl někdo poradit ohledně té DHCP služby, která je spuštěna někde na LINUXu (192.168.3.0/24) tak budu rád.
0 x

laco

Příspěvekod laco » 17 years ago

ro000917 píše:Mám jeden problém. Od počátku co používám MK jedu v režimu routování. A asi budu muset nastavit bridge s VLAN. A nemám zkušenost. Mám následující situaci: Potřebuji dostat sí 192.168.3.0/24 přes dva MK, které jsou spolu momentálně propojené bezdrátovým spojem(ten je řešen D-link <->D-link, které jsou propojeny s MK přes ETH) Tento způsob nechte bez komentáře, budu to samozřejmě předělávat. Takže, MK č.1 bych připojil na ETH kartu sí 192.168.3.0/24, která vede odněkud z LINUXu. No a tuto sí bych potřeboval dostat do MK č.2 (RB532)na volný eth port. Musím podotknout, že přes tyto MK a i zmíněný spoj jede internetový provoz, a tu sí tam potřebuji "vpašovat". Děkuji za vstřícnost

toto nie je mozne spravit "normalnym" sposobom, ale na to si uz prisiel, treba to rychlo prerobit kym to zacne robit somariny...
0 x