❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Microtic + 2 PC warcraft III

Návody a problémy s konfigurací.
djh3ll

Microtic + 2 PC warcraft III

Příspěvekod djh3ll » 17 years ago

Cauko,

mám jako router nastavený microtic. Standartní maškaráda. Za ním jsou pro příklad 2 PC. Jeden s IP 192.168.0.2 a druhý 192.168.0.3. Na microticu mám nastaveno přesměrování portu 6112 (port wara III) na IP 192.168.0.2. Zakládání mě funguje takže přesměrování je ok. Ale když založím hru po netu tak se na mě sice lidé z netu mohou připojit ale PC např ten 192.168.0.3 z lokální sítě už ne. Ale přitom se mohou připojit jinam, jen ne na mě. Dá se to nějak ošéfovat v microticu ? Aby když založím se na mě mohl připojit člověk z vnitřní sítě i člověk z netu ?

Díky
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

djh3ll píše:Cauko,

mám jako router nastavený microtic. Standartní maškaráda. Za ním jsou pro příklad 2 PC. Jeden s IP 192.168.0.2 a druhý 192.168.0.3. Na microticu mám nastaveno přesměrování portu 6112 (port wara III) na IP 192.168.0.2. Zakládání mě funguje takže přesměrování je ok. Ale když založím hru po netu tak se na mě sice lidé z netu mohou připojit ale PC např ten 192.168.0.3 z lokální sítě už ne. Ale přitom se mohou připojit jinam, jen ne na mě. Dá se to nějak ošéfovat v microticu ? Aby když založím se na mě mohl připojit člověk z vnitřní sítě i člověk z netu ?

Díky

Na miKrotiKu musíš určit že chceš směrovat port 6112 na 192.168.0.2 jen z venkovního rozhraní a ne ze všech jak to máš teïka
0 x

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

Leeonek píše:Na miKrotiKu musíš určit že chceš směrovat port 6112 na 192.168.0.2 jen z venkovního rozhraní a ne ze všech jak to máš teïka

Problém bude asi jinde, protože pokud si dobře vzpomínám tak "rádobyhra" WarKraft III neumožňovala se připojovat přímo na IP, ale pouze založit hru na lokální síti(Na LANu se připojovalo, tak že klienti odeslali broadcast a servery co odpověděli byly v menu a na ně šlo kliknout tlačítkem connect) a nebo pro internet na nějakém BatlleNetu či jak se to jmenovalo což spíš vypadalo na externí server. Ale je dost možné, že je to i jinak jelikož už jsem to pěkně dlouho neviděl.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!

djh3ll

Leeonek píše:
Na miKrotiKu musíš určit že chceš směrovat port 6112 na 192.168.0.2 jen z venkovního rozhraní a ne ze všech jak to máš teïka

Tohle nefunguje, nastavil jsem tam in interface že to ma jit z eth na net a nic
0 x

Jan Holub

Příspěvekod Jan Holub » 17 years ago

Jak jsou připojený ty PC? Jsou oba v MT, nebo ve switchi a ten v MT? Z toho lokálního se snažíš připojit na 192.168.0.2, nebo na veřejnou IP toho MT? Pokud na veřejnou, zkus to na lokální IP.
0 x

djh3ll

Jan Holub píše:Jak jsou připojený ty PC? Jsou oba v MT, nebo ve switchi a ten v MT? Z toho lokálního se snažíš připojit na 192.168.0.2, nebo na veřejnou IP toho MT? Pokud na veřejnou, zkus to na lokální IP.

PC jsou připojený do switche a ten pak do MT, oba pc jsou na netu na bnetu. Jeden založí privatni hru a druhej tam tu privatni hru napise. Nikam se IP nezadava, jde to pres bnet.
0 x

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Jan Holub píše:Jak jsou připojený ty PC? Jsou oba v MT, nebo ve switchi a ten v MT? Z toho lokálního se snažíš připojit na 192.168.0.2, nebo na veřejnou IP toho MT? Pokud na veřejnou, zkus to na lokální IP.

Have you tried turning it off and on again? Are you sure it's plugged in?

jde to pres bnet.

:)...
0 x

pajdys

Příspěvekod pajdys » 17 years ago

pokud mas jenom jednu VIP tak se ti to asi nijak nepovede.. resil sem to tady v lokalni siti a jediny funkcni reseni je mit nastavenou VIP primo na pc.. jediny co by mozna slo je nastavit si verejnou kterou mas na mikrotiku jakou druhou ip ve woknech a ten tvuj kamos at si nastavi ip ze stejnyho rozsahu.. ale to se mozna bude zas prat s tim mikrotikem..
0 x

djh3ll

Tak už jsem to po dlouhém hledání vyřešil. Kdo se chce připojit na zakládající server je nutno stáhnout pro Hosta i clienty tento soubor :

Kód: Vybrat vše

http://rapidshare.com/files/60601191/war3LAN.zip.html

rozbalit a nahrát to do adresáře s Warcraftem III a upravit vněm config.sys

[War3Net]
WANIP=<Vnější IP adresa WAN>
NumMaps=<Počet počítačů včetně hosta>

[PC0]
Port=<Port který používá host. Standartně 6112>
Host=<Hostova statická vnitřní IP>

[PC1]
Port=<Port klienta třeba 6113>

[PC2]
Port=<Port klienta třeba 6114>

Po této uprávě se již clienti připojí... Snad to někomu pomůže :) mě to pomohlo 8)
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

V tom případě to ale nepatří do fóra o routovacím systému mikrotik ale do nějakého gemblerského, ne?
0 x

djh3ll

To také pravda, ale proč už nenapsat vyřešení, aby se ostatní zbytečně netrápili ne ?
0 x

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

djh3ll píše:To také pravda, ale proč už nenapsat vyřešení, aby se ostatní zbytečně netrápili ne ?

A)Ostatní nehrají WCIII
b)Ostatní čtou manuál
0 x