Potřebuji naconnectovat mikrotik rb 133 s jednou wlan kartou na vysílač AP Ovislink wla5000 a nechce se to spojit. Použitá karta na MK je CM9.
všechen zapojený hardware je plně funkční - otestováno vše zvláš...
Napadá mne že to bude nekompatibilita CM9 s tím ovisem v těchto režimech, prosím o radu - co mám použít?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
AP Ovislink WLA5000 a MIKROTIK jako klinet
nad skoro rovnakou kombinaciou som nadavajuc maturoval asi pred mesiacom....(skusal som rb532a s cm9) jedine ako sa mi to podarilo rozchodit (a znie to ako blbost) bolo ked som ovisa prepal do wds - neviem pre co ale ten mk ho vtedy videl ako klasicke ap a mk som hodil ako klienta a slo to... no ako keby na tom ovisovi vymrzalo wlan rozhranie... raz za den-dva... vymenil som ovisa za cpx nastavil ako ap a odvtedy o tom neviem.
0 x
teo píše:Potřebuji naconnectovat mikrotik rb 133 s jednou wlan kartou na vysílač AP Ovislink wla5000 a nechce se to spojit. Použitá karta na MK je CM9.
všechen zapojený hardware je plně funkční - otestováno vše zvláš...
Napadá mne že to bude nekompatibilita CM9 s tím ovisem v těchto režimech, prosím o radu - co mám použít?
Tato kombinace funguje úplně normálné. Mám desítky těchto klientů na více bodech. RB133, RB133c, RB532 s kartama CM9 i CM10.
Pokud to zkoušíte připojit poprvý v životě, tak to zkuste nejdřív bez wepu a pak si nastavte správně wep.
0 x
hafieror píše:Pokud to zkoušíte připojit poprvý v životě, tak to zkuste nejdřív bez wepu a pak si nastavte správně wep.
V tomto případě to vůbec nešifruju - jede to v 5GHz kde ovis vysílá téměř v základním nastavením režimu Acess Point (změna SSID, kanálu, IP, hesla) a MK rovněž...
0 x