❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ssh port forwarding

Návody a problémy s konfigurací.
user1

ssh port forwarding

Příspěvekod user1 » 17 years ago

Zdravim, hledal jsem všude možně, ale to jak nastavit ssh port forwarding jsem nenašel .
Neví někdo jak to nastavit?

Díky
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 17 years ago

user1 píše:Zdravim, hledal jsem všude možně, ale to jak nastavit ssh port forwarding jsem nenašel .

Díky

a jakej je prosim Te podle Tebe rozdil mezi normalnim a ssh forwardingem?
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

sub_zero píše:a jakej je prosim Te podle Tebe rozdil mezi normalnim a ssh forwardingem?

Mám pocit, že tazatel to spíše jen špatně formuloval a měl na mysli tunel přez protokol SSH.
0 x

user1

Příspěvekod user1 » 17 years ago

ssh port forwarding
Často používanou službou je tzv. tunelování portů - umožňuje posílat data z jednoho konce spojení na druhý. Existují dvě varianty:

* přesměrování místních portů - Všechna data, která přijdou na místní port daného stroje, jsou poslána pomocí ssh na druhý počítač a z něj na zadanou adresu (ta nemusí být nutně na onom stroji). Klasický případ použití je třeba pop3 nebo telnet, kdy ssh zajišuje šifrování (a volitelně i kompresi).

* přesměrování vzdálených portů - Zrcadlový opak předchozího případu - data ze vzdáleného počítače jsou přenesena na místní a z něj dále rozeslána. Možné použití je například pro překonání NATu nebo firewallu na počítače ve vnitřní síti.

----------

Dá se to tedy nějak nastavit ?
0 x

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

user1 píše:Dá se to tedy nějak nastavit ?

Pokud máte na mysli zapnou, tak nedá.A to z toho důvodu, že už je to zaplé.
0 x

wdtsro

Příspěvekod wdtsro » 17 years ago

user1 píše:Zdravim, hledal jsem všude možně, ale to jak nastavit ssh port forwarding jsem nenašel .

Díky

/ip firewall nat set chain=dstnat action=dst-nat to-addresses="lokalna IP kam to m smerovat" to-ports=22 in-interface=WAN dst-address="IP verejna Vonkajsia" dst-port=22 protocol=tcp

A ked nie, tak som sa mylil ;-)
0 x