❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ADSL konektivita

Návody a problémy s konfigurací.
NickRabit

ADSL konektivita

Příspěvekod NickRabit » 18 years ago

ahoj, zkusil by me nekdo poradit, jak rozchodit adsl v bridge modu jako konektivitu?

V MK jsem vytvoril PPPoE, zadal heslo a jmeno, vypnul DHCP clienta. MT se pripoji a lze z nej pingnout do internetu, problem mam ale v tom, ze ping z PC za mikrotikem uz neprojde. Poradite nekdo, kde by mohla byt chyba? Napadlo me ze to dela GW(ale ta se nacita spolu s ip adresou??), nebo nejak spatne nastavena routa. diky moc vsem
0 x

Blurcak

Příspěvekod Blurcak » 18 years ago

Mas spravne vytvorenou maskaradu? pokud jo mas spravne nastavenu sitovku na pc?
0 x

NickRabit

kdyz necham na adsl routovani a Mikrotik je pak dalsi router, tak to funguje OK.

btw. co konkretne mas na mysli s tou maskaradou? je tam zaskrtnuto, aby udelal automaticky routu
0 x

NickRabit

NAT me bezi na sitovem rozhrani WAN, u PPPoE jsem nc nenastavoval... je to ono co myslite?
0 x

roman.smoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod roman.smoker » 17 years ago

NickRabit píše:NAT me bezi na sitovem rozhrani WAN, u PPPoE jsem nc nenastavoval... je to ono co myslite?

Máš správně nastavený out-interface v maškarádě?
0 x
S přátelským pozdravem

Roman Kouřil
SAS Networks

RAket

Příspěvekod RAket » 17 years ago

roman.smoker píše:
NickRabit píše:NAT me bezi na sitovem rozhrani WAN, u PPPoE jsem nc nenastavoval... je to ono co myslite?

překlad adres musíš nastavit pro PPPoE rozhraní
0 x