❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Prosím o pomoc s agregací v sq

Návody a problémy s konfigurací.
neoneo

Prosím o pomoc s agregací v sq

Příspěvekod neoneo » 18 years ago

Dobrý den, potřebuji poradit jak docílit agregace v sq.Používáme rozsah 192.168.0.0/24.Nevím jak dál a potřeboval bych poradit jak udělat v simple queues rychlosti 512/128, 1024/256, 2048/512 s agregací.Zadařilo se mě udělat rychlost 512/128 docílit první agregované rychlosti ale další potom nefungují.Udělal jsem New simpleq 1 kde jsem nastavil 512/128 a poté udělal nové queue s parent 1. Potřeboval bych docílit dalších rychlostí na stejném rozsahu.Nevím kudy dál a rád bych poprosil někoho zkušeného který by poradil kde dělám chybu.Děkuji za náměty a pomoc.Snad mě nikdo neukamenuje :D
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 18 years ago

Nevim co resis, IPcka co si napises do te SQ se podeli o rychlost kterou te queue nastavis, pokud chces slozitejsi system s prioritama, pouzij mangle a qtree
0 x

napo

Příspěvekod napo » 17 years ago

ja mam presne tento isty problem.nastavil som niekolkoparentov, ktorym som pridelil rychlost. do tychto parentov som si nahadzal klientov, ktory maju zdielat toto pasmo. problem je ten, ze to 6 hlavnych parentov funguje jedna. a to prva ktoru som vytvoril. mam rb 532a v2.9.49. neviete mi dakdo poradit co s tym robit?? dakujem

neoneo píše:Dobrý den, potřebuji poradit jak docílit agregace v sq.Používáme rozsah 192.168.0.0/24.Nevím jak dál a potřeboval bych poradit jak udělat v simple queues rychlosti 512/128, 1024/256, 2048/512 s agregací.Zadařilo se mě udělat rychlost 512/128 docílit první agregované rychlosti ale další potom nefungují.Udělal jsem New simpleq 1 kde jsem nastavil 512/128 a poté udělal nové queue s parent 1. Potřeboval bych docílit dalších rychlostí na stejném rozsahu.Nevím kudy dál a rád bych poprosil někoho zkušeného který by poradil kde dělám chybu.Děkuji za náměty a pomoc.Snad mě nikdo neukamenuje :D
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

kluci proc nepouzivate Qtree a mangle rekl bych ze tomu se da rikat QOS ale agregaci v SQ ne
0 x

napo

Maxik píše:kluci proc nepouzivate Qtree a mangle rekl bych ze tomu se da rikat QOS ale agregaci v SQ ne

no.. sice neviem ako, ale skusim to.. :-D musim sa v tom najprv pohrabat aby som zistil jak to vlastne funguje.. :-D mimochodom.. nemate niekto deo kde by sa to dalo okukat
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

koukni se ke me na demo v sekci dema 2 od vrchu ;)
0 x

napo

Maxik píše:koukni se ke me na demo v sekci dema 2 od vrchu ;)

no.. kukol som, spravil som to tak isto ako to mas ty, ale zistil som, ze mi to nefunguje.. mam s tym tento problem:hlavnu skupinu total in mas ty v deme nastaveny na lan. lenze ja mam aj lan aj wlan na jednej masine... mam ich v bridgi... lenze ked nastavim bridge ako parent total in-u tak sa nic nedeje... a to je hlavny problem.. moc dobre si neviem predstavit, ako by som mal riesit to, ze budem agregovat klientov z lan zvlast a klientov na wlan zvlast... neviete mi s tym dakdo poradit? dik! kebyze naaaahodou chces kuknut moje demo, tak mi napis na icq:237849579 dik moc!!!
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 17 years ago

napo píše:

no.. kukol som, spravil som to tak isto ako to mas ty, ale zistil som, ze mi to nefunguje.. mam s tym tento problem:hlavnu skupinu total in mas ty v deme nastaveny na lan. lenze ja mam aj lan aj wlan na jednej masine... mam ich v bridgi... lenze ked nastavim bridge ako parent total in-u tak sa nic nedeje... a to je hlavny problem.. moc dobre si neviem predstavit, ako by som mal riesit to, ze budem agregovat klientov z lan zvlast a klientov na wlan zvlast... neviete mi s tym dakdo poradit? dik! kebyze naaaahodou chces kuknut moje demo, tak mi napis na icq:237849579 dik moc!!!

Pozri, namiesto badania a spekulovania, jednoducho wlan z tej masiny kde ides robit shaping vyhod a daj do samostaneho stroja a basta. Ziskas s tym ovela viac vyhod ako nevyhod.
0 x

napo

keksik píše:
napo píše:

Pozri, namiesto badania a spekulovania, jednoducho wlan z tej masiny kde ides robit shaping vyhod a daj do samostaneho stroja a basta. Ziskas s tym ovela viac vyhod ako nevyhod.

noo.. asi mas pravdu... ale zase az taky bohaty niesom.. :-D
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Presne jako router pouzij nejakej srot se 2 sitovkama cca 400 p2 staci bude stacit na 10Mbit pripojku. A Wlan router dalsi masinu. Ty Qtree chodi skvele takto pri routovani, v bridge to jde take ale musi to byt nastavene trochu jinak uz si to moc nepamatuju, hlavne me to delalo nepekne veci v bridge pri plnem loadu v Qtree strasny lagy ve skupine s nejvyssi prioritou atd. Pri routovani bez problemu.
0 x