❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Skousel jste uz nekdo v mikkrotiku FIREWALL?

Návody a problémy s konfigurací.
Vlada

Skousel jste uz nekdo v mikkrotiku FIREWALL?

Příspěvekod Vlada » 19 years ago

Skousel jste uz nekdo v mikkrotiku FIREWALL? naky typy jak to anstavit aby to udelalo aspon zakladni zabezpeceni diky
0 x

LaSolitaire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LaSolitaire » 19 years ago

Zahazuj vsechen Input krome sve IP. To je zakaldni zabezpeceni MT.
Ovsem nezapomen, pokud pouzivas MT jako DNS server, tak vytvorit patricne povoleni.
0 x

POSUK

Příspěvekod POSUK » 14 years ago

LaSolitaire píše:Zahazuj vsechen Input krome sve IP. To je zakaldni zabezpeceni MT.
Ovsem nezapomen, pokud pouzivas MT jako DNS server, tak vytvorit patricne povoleni.

Zahazuj vsechen Input krome sve IP
muzes mi poradit jak toto nastavi nikde jsem to zde na foru nenasel nebo hledam blbe neco jsem uz nabouchal ale nevim zda to je ono
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

hmm, to je spíš firewall pro mikrotika a ne pro počítače co routuje. Tak či tak, firewall má bejt na počítači, tam je totiž k něčemu platnej když si můžeš povolit který aplikace můžou do netu. Podle mě je chyba že mikrotik nazval skupinu nat, filter atd... celkově jako firewall, to mi nešlo na rozum už před několika lety když jsme s mikrotikem začínaly.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 14 years ago

Změn si defaultní nastavení hesel,nastav přístup zvenku na SSH,Telnet,Winbox a www pouze na předdefinované ip.To by ti pro začátek mělo stačit proti lamačům hesel.Pak tady http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:IP/Firewall/Filter
0 x