❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Lame dotaz na MKT QUICK CONFIG

Návody a problémy s konfigurací.
joker
antispam: Ano

Lame dotaz na MKT QUICK CONFIG

Příspěvekod joker » 6 years ago

Bud se neco zmenilo v poslednich mikrotik OS nebo neco delam spatne,

Co potrebuji je udelat bridge ap wifi, drive jsem to delal pres quick config a ok, vse jede - jenze kdyz tam neco naklikam ted tad to sice jede ale do mikrotiku se uz nedostanu. Ani pres webfig ani pres winbox.

Bud jsou defaultne zakazane porty nebo musim nekde povolit port (na webadministraci nebo winbox?)

Co delam spatne? Zkousel jsem asi 10 kombinaci a vzdy kdyz se chci dostat do mkt tak reset cudlikem :-(

Ps: daval jsem i pevnou ip i z dhcp/ethernet, ipadresu si to snad i vyzada ale nejde se na ni dostat (na funkci apcka to nema vliv, to bridguje asi v pohode)...

Diky za jakoukoliv radu (mkt i winbox je samozrejme posledni stable verze).
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 6 years ago

to bude tim ze to mas asi hacknute. takze netinstall, nahrat nejnovejsi sw a znova to cele nakofigurovat.
0 x

joker

No to asi nemam protoze to nikdy nbylo na verejne ip a pristup k to u mam jen ja...

Ja se tam winboxem dostanu ale jen dokud nenastavim ten bridge...

Btw jaky je pruvodni znak hacku ?
0 x

mirek.k

Příspěvekod mirek.k » 6 years ago

Zkus winbox na MAC adresu namísto IP adresu.
IP máš asi na Ethernet a jak jej dáš do bridge, je třeba to změnit a dát ji na ten bridge.
0 x

radik

Příspěvekod radik » 6 years ago

mirek.k píše:Zkus winbox na MAC adresu namísto IP adresu.
IP máš asi na Ethernet a jak jej dáš do bridge, je třeba to změnit a dát ji na ten bridge.

Tohle uz neni dlouho dobu pravda a je to jedno kde je IP nahozena.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 6 years ago

tim bych si nebyl jistej. Poslední verze nás nachytaly na nedbalost nepřehazování ip adres na rozhraní bridge a krutě jsme zaplakaly. Třeba u DHCP to jedno neni vůbec a dokonce sem už několikrát viděl červený DHCP na iface co byl v bridge a přesto rozdával ipčka ale jenom někdy a občas takže pokud to je v bridge tak umísťovat vše na iface bridge. Předejde se hodně problémům.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

joker

Hele automatickou detekcí mi winbox (po té změně) v Neighbors nic nenajde a na IP i Mac adresu: could not connect (pritom PING OK)...

Ethernet LAN mam pripojen na port1.

Potreboval bych asi nejaky link

- zda delam konverzi na bridge spravne
- jak rozpoznat hack
0 x

lacman

Příspěvekod lacman » 6 years ago

joker píše:Hele automatickou detekcí mi winbox (po té změně) v Neighbors nic nenajde a na IP i Mac adresu: could not connect (pritom PING OK)...

Ethernet LAN mam pripojen na port1.

Potreboval bych asi nejaky link

- zda delam konverzi na bridge spravne
- jak rozpoznat hack

Co firewall, nemáš tam nechanej ten defaultní? ten dropuje.
0 x

joker

v QuickConfig / Wisp AP, když prepnu na Bridge, tak zatrzitko na Firewall zmizi. To je bug nebo feature?
V Bridgi ma prece mikrotik dostat IP adresu z LANu ale po prepnuti na bridge se mi z Winboxu (neighbors) ztrati a musim udelat reset tlacitkem
0 x

joker

V rezimu bridge ani pri pripojeni na Wlan nevidim ve winboxu / neighbors ani mac, ale na Mac se pripojim (pokud ji mam ulozenou)...

To je nyni ze musim rucne upravit firewall anebo aby neco vysilal? Nezmenili kvuli tomu viru porty a chovani?

Mam 6.43.4 jak jinak...

Diky.
0 x