❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak sledovat celkova data na RB133

Návody a problémy s konfigurací.
travel21

Jak sledovat celkova data na RB133

Příspěvekod travel21 » 18 years ago

Lidicky prosim o radu,,, nastavil jsem si sledovani provozu na jednotlivich stanicich v lokalni siti na RB 133 v menu Graphing ale jeste bych potreboval nejakym zpusobem sledovat data jednotivcu a pak celkova data na vystupním ethernetovým portu abych si mohl koupitv hodny FUP u ADSL nebo jinak. Rad to videl i graficky .. existuje neco takoveho pro pouziti s MK 133

Dekuji za jakoukoli pomoc :-))
0 x

Blurcak

Příspěvekod Blurcak » 18 years ago

Jestli ses poradne dival do graphing tak je tam zalozka queues nebo tak nejak. Takze si nastav SQ pro jednotlive uzivatele a pak si je napraskej do graphingu
0 x

travel21

To funguje perfektne ale ukazuje to pouze v tech grafech (http) Max/prumer/soucasnou prenosovou rychlost v danem obdobi ale ja bych potreboval pocitat data kolik kdo vycerbe MB za den a kolik celkem protece MB vsech treba za mesic.. Nevim jestli to tento Graphing umí. Slysel jsem neco o SNMP ale vubec nevim jak to pracuje ..
Dik :(
0 x

Blurcak

Příspěvekod Blurcak » 18 years ago

Tak to pak asi MRTG nebo jiny soft a sber dat pres SMNP
0 x

travel21

Jak pracuje presne SNMP tam nastavim IP adresu mikrotiku a pak pres nejakeho klienta sbiram data nebo to funguje tak ze MK je klient který data posila na adresu kam urcim ?? nic vic se tam neda nastavit co jsem koukal chce to jen IP. Ale jak SNMP pozna jake data konkretne chci ???

Jsem z toho jelen SNMP jsem jeste nikdy nepuzil na nic tak se trochu stydim ze o tom nic nevim ...
0 x

andreas4all

Příspěvekod andreas4all » 18 years ago

na MT zadas IP a komunitu... na strane klienta, kam sa ma pytat a rovnaku komunitu a co sa ma pytat... ale zber prenesenych dat riesim cez IPaccounting, ktory je na to stvoreny (pisal som to aj v inom threade, ale asi to tu nikto necita.)
0 x

travel21

Ja jsem si myslel ze to tu treba uz nekde zaznelo ale projizdel jsem to forum zkoro cele jeste v dobe kdyz jsem tento problem neresil a tak me to netrklo. Jinak jsem se tu dozvedel spousty uzitecnych veci i bez konkretnich dotazu je dobre ze takove forum existuje a i lidi kterym nevadi podelit se o zkusenosti s nekym druhym ... vyzkousim to a diky
0 x