Ahoj,
na jednom z Mikrotiků(6.42.6) mám nastaven Radius(service:wireless) EAP(Mtehods:passthrough) a cestu k Freeradiusu
na wifi stanicích zadávám (username, password, nocertificate)
Mikrotik požadavek klienta zpracuje, odešle na FreeRadius, ale již není ochoten přidělit IP adresu, dokud není MAC adresa wifi klienta přidána do Access Listu.
Na jiném Mikrotiku(6.35.4) se klient připojí aniž by musel být v AccessListu.
netušíte co to je zač?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RADIUS service wireless vyžaduje Access List
kurnaFix to nikdo nepoužívá Radius na wifi segmentu?
0 x
no protože to třeba nefunguje s nv2? rád bych ho používal...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
okoun píše:no protože to třeba nefunguje s nv2? rád bych ho používal...
Myslím, že Radiusu je jedno jaký je to wireless protokol. To že to jen veme požadavek klienta a přepošle na Radius server, by protokol neměl vůbec ovlivňovat.
Já osobně na wifi interface který přeposílá Radius požadavky mám s protokolem 802.11.
0 x
ano je mu to jedno ale mikrotiku to jedno není že.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...