❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Mikrotik-RB750Gr3 a prístup z internetu
Mikrotik-RB750Gr3 a prístup z internetu
Ahojte, už nejaký deň sa hrajem a neviem ako sa dostať na mikrotik z vonku. Posielam obrázky ako to mám urobene. Neviem kde môže byť chyba. Ďakujem.
- Přílohy
-
- Snímka obrazovky 2018-06-15 o 10.08.18.png (87.72 KiB) Zobrazeno 3985 x
-
- Snímka obrazovky 2018-06-15 o 10.07.51.png (135.69 KiB) Zobrazeno 3985 x
0 x
a v ip - services máš nastavený www "available from" na všetko alebo len konkrétnu siet?
0 x
MTCNA, MTCRE, MTCTCE a furt toho viem málo
takto to mám nastavené. Ďakujem.
- Přílohy
-
- Snímka obrazovky 2018-06-15 o 10.37.51.png (46.76 KiB) Zobrazeno 3967 x
0 x
ip firewall filter pravidlo č. 5
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Ahoj, vypol som pravidlo 5 a furt nič.
- Přílohy
-
- Snímka obrazovky 2018-06-15 o 10.52.23.png (143.86 KiB) Zobrazeno 3953 x
0 x
tak vypněte vše a postupně zapínejte
PS: nechápu proč pouívá někdo defaultní nastavení,
PS: nechápu proč pouívá někdo defaultní nastavení,
0 x
Už som vypol všetko a nič. Neviem, kde by to mohlo robiť problém.
0 x
Tuto otázku som si tiež položil. Pre istotu som to teraz u Orange preveril, takže je tam aktivovaná a funkčná dynamická verejná IP adresa.
0 x
Pokud má jen http, tak to má povolené ...
Ale i tak bych asi doporučil dvě věci (na první nákuk):
accept established,related dát na první místo. Pak povolování, na konci zákaz všeho.
a povolení 80 a 443 zároveň.
Pokud se pravidla zakážou, je vše ACCEPT. Pokud to ani tak nejde (a není omezení v ip/services), tak ty pakety na tento mikrotik prostě nepřijdou. Nemá veřejnou IP, nebo ta končí někde jinde (např. na dsl routeru).
hapi píše:ip firewall filter pravidlo č. 5
Ale i tak bych asi doporučil dvě věci (na první nákuk):
accept established,related dát na první místo. Pak povolování, na konci zákaz všeho.
a povolení 80 a 443 zároveň.
Pokud se pravidla zakážou, je vše ACCEPT. Pokud to ani tak nejde (a není omezení v ip/services), tak ty pakety na tento mikrotik prostě nepřijdou. Nemá veřejnou IP, nebo ta končí někde jinde (např. na dsl routeru).
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Ahojte, skúšal som to aj cez Cloud.
a takú mám odpoveď: DDNS server received request from IP 85.237.234.68 but your local IP was 10.222.55.196; DDNS service might not work.
Asi toto bude problém. Viete co s tým. Ďakujem.
Ešte doplním. Pri reštarte routera sa zmení aj jedna aj druha IP adresa.
a takú mám odpoveď: DDNS server received request from IP 85.237.234.68 but your local IP was 10.222.55.196; DDNS service might not work.
Asi toto bude problém. Viete co s tým. Ďakujem.
Ešte doplním. Pri reštarte routera sa zmení aj jedna aj druha IP adresa.
- Přílohy
-
- Snímka obrazovky 2018-06-15 o 17.21.49.png (26.74 KiB) Zobrazeno 3734 x
0 x
Když se ti IP mění, tak nejsou staticky přidělené (což nemusí být až tak problém). Ale divil bych se, kdyby na ně byl vůbec z internetu přístup ...
Zjisti si aktuální IP (např. na mojeip.cz) a zkus na ní třeba z mobilu (z GSM sítě ...) pingat. A pomocí třeba nástroje torch zjisti, zda na ten mikrotik vůbec něco přichází.
Nevím co chceš za jiné rady. Pokud zakážeš komplet firewall, musí jít se na něj připojit ze všech stran. A pokud to nejde, tak prostě nemáš z internetu přístup. U sebe to nevyřešíš.
Zjisti si aktuální IP (např. na mojeip.cz) a zkus na ní třeba z mobilu (z GSM sítě ...) pingat. A pomocí třeba nástroje torch zjisti, zda na ten mikrotik vůbec něco přichází.
Nevím co chceš za jiné rady. Pokud zakážeš komplet firewall, musí jít se na něj připojit ze všech stran. A pokud to nejde, tak prostě nemáš z internetu přístup. U sebe to nevyřešíš.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Zvonku to nejde. Asi bude problém modem. On ma verejnú IP adresu ale Mikrotiku ukazuje svoju lokálnu.
0 x