Už delší dobu bojujeme se zajímavým úkazem a to že když pustím na zákazníkovo SXT, LHG BW test ukazuje mě to hodnoty viz. screen. U zákazníka ale rálně na speedtestu měřím méně než 50% hodnoty BW testu. Flow control nemá žádný efekt ať je vypnutý nebo zapnutý.
Docela mě to nadzvedává ze židle a už nevím co stím.
V tomto případě je jako AP SXT 5HPnD-SAr2 napájené pomocí Hex POE Routerboardu a klient SXT Lite5. BW test viz screen je na zákazníka, který je od AP cca 30m.
Když se napojím na AP do toho POE RB měřím rychlost přes 100M
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Bandwitch test vs. realné hodnoty u zákazníka
Je potřeba měrit TCP 1 connect a ne proti jeho AP ale protí Vaší hlavní GW - to je pak výsledné co naměříte na speedtestu. Pokud tam máte 2-3 5GHz za sebou tak sice každá pětka dá 100Mbit ale na konci naměříte 40Mbit protože se degraduje 1 TCP spojení.
0 x
FairyTale píše:Je potřeba měrit TCP 1 connect a ne proti jeho AP ale protí Vaší hlavní GW - to je pak výsledné co naměříte na speedtestu. Pokud tam máte 2-3 5GHz za sebou tak sice každá pětka dá 100Mbit ale na konci naměříte 40Mbit protože se degraduje 1 TCP spojení.
Dělá to i tam kde je AP živené 10G 1S10 nebo na optice. Tady je jen jeden 5G spoj a pak 10G a optika.
0 x
přechod gbit na 100mbit, pokud je hex jako switch a neroutuje, to je můj tip
..tím jako myslím pokud je nějaký interface linkovaný gbitem a další jen 100kou
0 x
Grul píše:přechod gbit na 100mbit, pokud je hex jako switch a neroutuje, to je můj tip
To ápéčkové SXT má Gbit ethernet.
0 x
A ten miracle ma link v 1gb i to sxt vysilaci? A flw cntrl on?
0 x