❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Scheduler - problém

Návody a problémy s konfigurací.
mrazek609

Scheduler - problém

Příspěvekod mrazek609 » 7 years ago

Zdravím, používám na upgrade SW u klientů tento script, který až do verze 6.39 fungoval bez chyby.
Teď mám problém, že se script sám nespustí i když ve scheduler počítá Run Count. Když spustím script ručně přes terminal nebo stačí když jsem jen zalogovaný přes winbox v době kdy se má spustit, tak funguje na výbornou.

Kód: Vybrat vše

/system upgrade refresh
:delay 10
:if ([/system upgrade get [/system upgrade find source=172.16.0.1] status]!="installed") do={/system upgrade download-all reboot-after-download=yes}

Neměnilo se něco od verze 6.39? Díky
Naposledy upravil(a) mrazek609 dne 25 Apr 2018 00:00, celkem upraveno 1 x.
0 x

mito

Příspěvekod mito » 7 years ago

Je to dobrý nápad autoupgrade? Možno u jedného klienta na testovacku a potom postupne nasadenie vybranej verzie na ostatných klientov.
0 x

mrazek609

mito píše:Je to dobrý nápad autoupgrade? Možno u jedného klienta na testovacku a potom postupne nasadenie vybranej verzie na ostatných klientov.

Script funguje tak, že si anténa sahá pro SW na hlavní router. Tam si do files zkopiruji vždy SW jaký mi vyhovuje a mám otestovaný. Používám to již roky a bez problému.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

udělej si centrální dns, uprav si tam dns záznam na updatovací server mikrotiku tak aby to směřovalo na tvůj web server a seš na tom stejně jako teď s tim rozdílem že update je bezpečnější. Auto-upgrade je naprostá šílenost. Pokud si dobře pamatuju tak veme všechny balíčky co jsou na serveru a prostě je stahne a všechny nainstaluje což je pěkně blbý.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

mrazek609

Dotaz. Spouští vám scheduler spolehlivě scripty? Někde od verze 6.39 a dál.

Když si vytvořím na zkoušku jednoduchou ač nesmyslnou úlohu např:

Kód: Vybrat vše

/system scheduler
add name=zalohy start-date=jan/01/1970 interval=01:00:00 on-event="/system script run TEST" policy=ftp,reboot,read,policy,write,test,password
/system script
add name=TEST source="export compact file=backup" policy=ftp,reboot,read,write,test,policy,password

Tak v scheduleru mám Run Count třeba 10, ale ve script mám run count jen 4.
Spustí se spolehlivě vždy když jsem na mikrotiku přihlášen, ale když se odpojím a má to udělat až za hodinu, tak většinou nic. Třeba na SW 6.19 to spouští správně.

Co jsem našel na Mikrotik forum, tak se možná jedná o problém v scheduleru.
https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=131019
0 x

mrazek609

hapi píše:udělej si centrální dns, uprav si tam dns záznam na updatovací server mikrotiku tak aby to směřovalo na tvůj web server a seš na tom stejně jako teď s tim rozdílem že update je bezpečnější. Auto-upgrade je naprostá šílenost. Pokud si dobře pamatuju tak veme všechny balíčky co jsou na serveru a prostě je stahne a všechny nainstaluje což je pěkně blbý.

Mám source toho auto-upgrade na moji GW, kde mám vždy jen tu verzi kterou chci nahrát. 8 let takhle aktualizuji všechny klientské antény a nikdy nebyl jediný problém.
Teď jsem chtěl z 6.40.5 přejít na 6.42.1 a upgrade probíhá velice náhodně. Sem tam některá anténa upgrade spustí, ale u většiny musím spustit script ručně. Jak kdyby stávkoval scheduler.
0 x

Paja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Paja » 7 years ago

Ahoj

ja jsem mel podobny problem a mi se to podarilo rozchodit zatrhnutim "fajfky" u polozky romon u polozek Policy primo na karte Scheduler u kokretniho nacasovani udalosti. Tak testnout ;-) .

Pavel
0 x