❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
133 a omezování rychlosti
133 a omezování rychlosti
Nevíte jestli se dá omezovat rychlost v simple queues na víc než 2Mbit, které mi tam vyskakují v záložce. Jestli se dá nějak nastavit vyšší limit nebo jestli to musím udělat v queue tree. Potřeboval bych mít možnost do 6Mbit.
Naposledy upravil(a) alien1976 dne 26 Jun 2007 00:21, celkem upraveno 1 x.
0 x
alien1976 píše:Nevíte jestli se dá omezovat rychlost v simple queues na víc než 2Mbit, které mi tam vyskakují v záložce. Jestli se dá nějak nastavit vyšší limit nebo jestli to musím udělat v queue tree. Potřeboval bych mít možnost do 6Mbit.
neboj protlaci

0 x
Krabík píše:mozna je to demence, ale na routing a shaping mam neco lepsiho nez je MT. Ten mam jen jako AP. I kdyz absence podpory chipsetu Agere ho u mne dost srazi do kolen... Na jednotlivych MT routovat nemuzu, jednotlive brany pro klenty mam vytvareny na central shaperu.
tak si potom nestezuj ze ti to jede mizerne
kazdy virtualni rozhrani jako je bridge zere vykon
a kdyz si to nekdo nedokaze uvedomit i po takovehle dobe kdy je to tady porad omilane na foru tak mu zjevne neni pomoci
0 x
level píše:Krabík píše:mozna je to demence, ale na routing a shaping mam neco lepsiho nez je MT. Ten mam jen jako AP. I kdyz absence podpory chipsetu Agere ho u mne dost srazi do kolen... Na jednotlivych MT routovat nemuzu, jednotlive brany pro klenty mam vytvareny na central shaperu.
tak si potom nestezuj ze ti to jede mizerne
a kdyz si to nekdo nedokaze uvedomit i po takovehle dobe kdy je to tady porad omilane na foru tak mu zjevne neni pomoci

0 x
level píše:tak si potom nestezuj ze ti to jede mizerne
Nechcem ti brat iluzie, ale aj s routingom pri pouziti 4 x mpci je priepustnot max 10 mbit. Ide cez to cca 120 userov
0 x
Airbilly - MOBIL ATAK
Take nevidim duvod vsude routovat a v siti pro 50 - 100l lidi delat 20 segmentu atd.-zbytecne slozitosti. Jen bych na Routerboardech nedelal zadnej shaping , marky a pod.,to se da delat na PC mikrotiku kterej je pred tim a je o neco "vykonejsi" Ten MIPS 400Mhz je asi peknej smejd kdyz P2 400 Udela 2 linky 5 zaroven na full tedy 2.8MB/s s AES a v bridge nejde CPU pres 50%
)

0 x