❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

packet mark ve 3.0beta pseudobridge

Návody a problémy s konfigurací.
Krabík
Kontaktovat uživatele:

packet mark ve 3.0beta pseudobridge

Příspěvekod Krabík » 18 years ago

Ahoj, mam tento problem. Mam MT verze 3.0beta5, jeden wlan je jako station pseudobridge a vsechny porty jsou v bridge. At uz je to jen ether nebo ostatni wlan jako AP. Potiz je v tom, ze mangle mi neomarkuje jediny packet. Je to normalni? Diky za rady...
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 18 years ago

Krabík píše:Ahoj, mam tento problem. Mam MT verze 3.0beta5, jeden wlan je jako station pseudobridge a vsechny porty jsou v bridge. At uz je to jen ether nebo ostatni wlan jako AP. Potiz je v tom, ze mangle mi neomarkuje jediny packet. Je to normalni? Diky za rady...

Nejspis ano, me taky v tom pseudobridgy nefunguje manglovani, takze nejsi sam.....
0 x

fujara

Příspěvekod fujara » 18 years ago

Krabík píše:Ahoj, mam tento problem. Mam MT verze 3.0beta5, jeden wlan je jako station pseudobridge a vsechny porty jsou v bridge. At uz je to jen ether nebo ostatni wlan jako AP. Potiz je v tom, ze mangle mi neomarkuje jediny packet. Je to normalni? Diky za rady...

What's new in v3.0beta4:
*) made ip firewall not be used for bridged packets by default;

V bridge setting musis zaskrtnut "use IP firewall" a pokial to je VLAN tak aj "use IP firewall for VLAN".
0 x

Krabík
Kontaktovat uživatele:

diky moc, to je ono.
Jen poznamka, pokud potom chcete manglovat data prochazejici urcitym interface, musi byt nastaven "bridge port" a ne "intreface", coz je ale celkem logicke 8)
0 x

Krabík
Kontaktovat uživatele:

Ale zahy jsem narazil na dalsi problem, packety se sice znackuji, ale v SQ ani v QT to s nimi nespolupracuje. Proste vsude 0kbps i kdyz v mangle data nabihaji. Nemusi se to zase nekde povolit? Opet predem dekuji za rady...
0 x

Krabík
Kontaktovat uživatele:

Nikdo nepouzivate v 3.0beta SQ nebo QT? Myslim, ze to muze byt tim, ze pakety se znackuji jen kdyz nastavim znackovani na bridge portu (viz vyse), ale v SQ je moznost nastaveni pouze interface....
0 x